czsochaj Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Model prosto z pudełka. Bardzo dobrze opracowany. Mały wyjątek to lufa której należy poświęcić trochę pracy, bo wygląda jakby nie była 88mm a 155mm malowany tradycyjnie pędzelkami farbkami Humbrola lakierowany matem Pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 27 Lutego 2007 Share Napisano 27 Lutego 2007 Ładny kiciek Interesóje mnie jakim kolorem go pomalowałeś. Może nie umiem robić tak dobrych modeli ale myśle że skoro liny i cała górna część nad silnikiem jest tak pordzewiała to dlaczego błotniki i osłony wydechu nie są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 bardzo ladny kotek, podoba mi sie ta rdza, no i ta skala OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 28 Lutego 2007 Autor Share Napisano 28 Lutego 2007 Farbka to 76Humbrola. Z rdzą na czolgach jest trochę inaczej niż myślisz.Rury wydechowe i liny to i owszem.Reszta czołgu jest zazwyczaj konserwowana. Za rdzę i brud załoga dostałaby działę. Nie sugeruj się czołgami które stoją w muzeum 40-50 lat. Widziałem na Zmechu we Wrocławiu na żywo te stalowe bestie ,a było to w 1986 roku.Dzięki za miły dla mnie wpis o kotku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 A ja co do tej konserwacji to słyszałem że było to robione ropą,ciekawe ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 28 Lutego 2007 Autor Share Napisano 28 Lutego 2007 Nie wiem jak w Niemczech. Od instruktora nauki jazdy na T-34 dowidziałem się ,że załogi w Polsce myły czołgi ropą. Robiły to w tajemnicy , bo było to zabronione. Niszczyło farbę. Za zaniedbany czołg załoga ,,orbitowała'' wkoło czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteK Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Szacunek. Początkowo myślałem że to 1:35 ale napisane jest że 1:72. Oby tak dalej. Pokaż też więcej modeli. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Oj, jest co pokazywac... Zbysiu, bedziemy sie kiedys musieli ustawic na jakas dluzsza sesyjke zdjeciowa. Odkurzysz modele, naprawisz lampke i bedziemy pstrykac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 3 Marca 2007 Autor Share Napisano 3 Marca 2007 Majku, nie ma sprawy. Modele tylko na to czekaja. Jak znajdziesz chwile wpadnij na Idalin w niedziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi