Archelaos Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Witam Po kilku projektach SF zdecydowałem się wreszcie na coś prawdziwego . Wyciągnąłem więc z szafy Mustanga Italeri, który już jakiś czas tam zalegał. Chcę poćwiczyć nieco warsztat, a poza tym bardzo lubię ten samolot, wypadałoby wreszcie zrobić jakiegoś porządnie (mam już dwa inne na półce ). Spróbuję zrobić go jako P-51 w eksperymentalnym biało-czarnym malowaniu na dolnej powierzchni (autorstwa kapitana P. Hextera). Nie wiem czy dam radę więc najpierw zrobię testy na złomie. Jak nie wyjdzie, to pozostanie jakieś bardziej tradycyjne malowanie. Zdjęcie znalezione w sieci: http://i612.photobucket.com/albums/tt202/wmpaez/P-51002.jpg Pudełko: Zestaw niestety nie ma prawie wcale wyposażenia kabiny. Oczywiście można kupić różne dodatki, ale jak już wspomniałem chcę trochę poćwiczyć samoróbki. Prawa połówka kadłuba. Dorobione elementy kratownicy, panele radiowe i tylna ściana chłodnicy, która będzie widoczna przez uchyloną klapę wylotową. Przednia ściana tylko zamarkowana, bo i tak nie będzie jej prawie wcale widać. Wszystko zrobiłem z polistyrenu, do tego kable z drucika. Obie połówki. W lewej na razie tylko kratownica. Do tego zrobiona od podstaw płyta pancerna zza fotela i delikatnie wygięta podłoga kabiny, jeszcze przed dodaniem detali. Tablica zostaje zestawowa, ale poprawiłem nieco jej kształt, zwłaszcza w dolnej części. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Aj, będzie trochę maskowania... Życzę powodzenia pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Września 2010 Share Napisano 24 Września 2010 Witam No nareszcie się doczekałem Mustanga z Allisonem na forum. Małego co prawda, ale zawsze Bardzo dobrze, że wybrałeś to malowanie. Czeka Cię sporo pracy z tym zestawem, ale myślę, że warto. Czy masz wystarczająco dobrą dokumentację, aby doposażyć kokpit ? W razie czego pisz na PW, pomogę na tyle na ile będę mógł. Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi