tees Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Witam. Przygotowuje się do budowy następnego Ana-2 ,tym razem w skali 1/48. Posiadam dość bogatą dokumentacje na temat tej konstrukcji ale stwierdziłem by zrobić otwarte osłony silnika , bądz wogóle ich nie dawać tylko zrobić bebechy napędu na wierzchu brakuje mi jednak dobrych fotek tej części samolotu. Z tąd moja prośba do kolegów. Może ktoś dysponuje fotkami silnika ,jego mocowania, wszystkich instalacji ,osłon od wewnątrz. Ja mam sporo fotek tej części samolotu ale niestety większa część z nich jest zbyt mało czytelna by zrobić coś na ich podstawie. Może któryś z kolegów zrobił jakieś gdzieś na lotnisku tak po modelarsku i mógłby się z nimi podzielić. Niestety w bielsku w aeroklubie niema Antka na stanie by sobie go obfotografować. Z góry bardzo wam dziękuje . Pozdrawiam. Darek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Na szybko: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=11997&sid=8386953348c5b5ea1602a67f2a7a21b9 W przyszłym tygodniu przejrzę zdjęcia, coś się powinno znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 Dzięki galimar. To już akurat znam i mam namiar na te rysunki. Na pewno mi się przydadzą ale potrzebuje takich fotek żeby widzieć gdzie jaki przewód przychodzi ,gdzie jaka rurka wychodzi i wchodzi . Ot . Takie fotki na zbliżeniu. Dziękuje mimo wszystko raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Na razie znalazłem tylko to , ale wpisz w wyszukiwarkę ASz-62IR, trochę rzeczy jest , chociaż na niektórych forach trzeba się zalogowac . Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Tylko to w moich zakładkach znalazłem http://picasaweb.google.pl/Miroslawgumi/An2EksploatowaneW7PLSW2EskadrzeWikingWWSiemirowicach#5051833836012402434 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Takie jedno znalazłem u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Dziękuje bardzo wszystkim którzy się zainteresowali moją prośba. Gdyby coś wpadło wam w ręce z tych rzeczy to pamiętajcie o mnie. Każda fotka jest dla mnie ważna . Relacje zacznę niebawem ale jeszcze w między czasie chcę skończyć antka w siedemdwójce ,tego z budowy którego prowadziłem relacje na naszym forum. Co do modelu w czteryósemce to zastanawiam się za którego się zabrać w pierwszej kolejności. Obydwa modele po porównaniu z dokumentacją mają dużo wad ale i dużo różnic między sobą a do tego podział technologiczny też jest różny. Połączenie dwóch zestawów ze sobą jest dość skomplikowane zwłaszcza w orębie skrzydeł i kabiny pilotów. Skłaniam się bardziej by zacząć od zestawu Bilka ponieważ jest bliższy oryginałowi niż Valom. Pozdrawiam. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 7 Października 2010 Autor Share Napisano 7 Października 2010 Grzebiąc dzisiaj w necie trafiłem na fotki o jakich dotej pory mogłem pomarzyć. Podaję link do nich ( bo to wszystko w temacie silnika do antka). Może się komuś przydadzą. To jest to o co mi chodziło. http://www.an-2.cz/fotka.php?id_alb=36 Pozdrawiam Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Super rozpoznanie ciekaw jestem jak twój Bilek TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Tu pojawił się wątek z ciekawymi zdjęciami: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?p=360284&sid=d3128b43938b2064addf6655fc4d5a04#360284 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi