plastikk Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Z cyklu ''Legendy PRL-u'' Model pancernika/krążownika?''Potiomkin'' i zawartość. Pudło: Eleganckie i z rączką. Instrukcja - mało czytelna i bukwami wypisana[dla znawców języka] I ramki - całe dwie Nadlewki,ślady po wypychaczach w najmniej odpowiednich miejscach. Dla chcących potrenować - model w sam raz.I dla kolekcjonerów. W prehistorii sklejany ze 3 razy i zawsze z wypiekami na twarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 W prehistorii sklejany ze 3 razy i zawsze z wypiekami na twarzy... Oj tak... i jeszcze Aurora, to był czad Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 a lodołamacz "Lenin" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Były jeszcze dwa niszczyciele i dwie fregaty współczesne robione chyba przez tą samą firmę co "Potiomkin" i też niszczyciel z zielonego plastiku produkowany przez jakąś naszą rodzimą firmę Sklejone okręciki malowałem farbą nitro, trochę żarło plastik... Pózniej malowałem farbami do skór "Wilbra", plastik to wytrzymywał... dodawało się do farby talk kosmetyczny i był matt To dopiero było modelarstwo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Heh, kiedyś w podstawówce kleiłem go ("Hermolem", żeby mógł pływać ) ... a były to czasy jeszcze przed rokiem 1990... Zamierzchła prehistoria dla wielu kolegów z Forum dodawało się do farby talk kosmetyczny i był mattPamiętam te czasy, kiedy w instrukcji od Łosia czytałem wskazówki, jak obchodzić się z emaliami Humbrola, choć ich wówczas nawet na oczy nie widziałem . Były tam takie właśnie podpowiedzi (a jak się dodało opiłków metalowych, to można było zrobić błyszczącą, choć to mi się akurat nie udało...)Ba, mam nawet jeszcze do dzisiaj pudełeczko z tym talkiem, który z pracy przyniósł mi ojciec, żebym mógł sobie "zrobić" pożądaną farbę... Łezka się w oku kręci... wzruszona mucha bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Mamy tu mala ochybke! To niesa legedy PRLu, to sa modele ktore ewentualnie sie modly ukazac w czaszach PRLu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 ...Potiomkin ,to moja pierwsza łajba plus Aurora - dumnie stały na regale Nawet jeszcze mi po nich czesci zostały ...pamietam kupowane były w Składnicy Harcerskiej w Oławie obok PKS-u ,ale na Lenina sie nie załapałem bo....zanim nazbierałem kase - wykupili :( - eh ,te czasy stare i dobre ,za parenascie butelek był model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 ... Ach, jakże było wspaniale ... Ach, jaki ja byłem młody. Nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie Te czasy już nie powtórzą się ... Heh moja pierwsza sklejona łajba! A może to Aurora była pierwsza, kurcze już nie pamiętam, na końcu był ostatni z trójki czyli towarzysz lodołamacz. Ech, wspomnień czar Idę posłuchać sobie jakiejś fajnej muzyczki, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Ale dostać to w CSH to też wyczyn, bely jeszcze kioski RUCHU i samolociki do sklejania to był czad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Łezka się w oku kręci... Tak kochani młodzi modelarze to były czasy - eh ,te czasy stare i dobre ,za parenascie butelek był model Ech, wspomnień czar Kurde, ale fajnie powspominać tamte czasy, cieszyłem się jak głupi z każdego modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Teraz najlepsze: Alanger pakuje tegoż Potiomkina do dzisiaj - w kosmicznej cenie ca.50 dyszek...jak również Aurorę i inne koszmarki[patrząc obecnie]Krugozora - jakieś samoloty i śmigłowce. Ot - prawa wolnego rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 plastikk, wszystko zostało powiedziane. Czekamy na "Back To The... Past" czyli warsztat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 w kosmicznej cenie ca.50 dyszek... Pięć stów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi