Jakub 24 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Witam, mam pytanie: jakimi farbami malowac spadochroniarzy amerykanskich a II wojny swiatowej??? z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Stron w dziale jest 4ry, jest tu kilku rekonstruktorów 82DPD robiących też figurki, na 3ch stronach w ciągu 5 min znalazłem relacje gdzie jest odpowiedź. Pozwolę sobie zacytować. Witam. Figurka jest profesjonalnie zrobiona. Dzięki Arku Mam pytanko czy możesz mi podać numer farby (najlepiej humbrola) którą malowałeś jego ubranie. Chodzi mi o sam kombinezon. Bo sam chciałęm zrobić spadochroniarzy ale w 1/72. Hmm... Więc z tymi numerkami będzie ciężko, bo nie wierzę w "jedyne słuszne kolory" Kolory dobierałem na podstawie zdjęć, swojego oporządzenia i munduru oraz własnego wyczucia Ta fotka znaleziona w internecie pokazuje prawdę o "jedynych słusznych" barwach mundurów Młodzieży nauczcie się samodzielności, bo będziecie w życiu biedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Moses - proszę bardzo Jakubie - dobrze Kolega Moses napisał - trochę samodzielności. Wiem, że wygodnie jest napisać posta "Proszę o pomoc" i poczekać aż ktoś odpowie - sam tak robię ale dopiero wtedy, gdy po przeszukaniu książek i stron www nie mogę znaleźć odpowiedzi. Także za Moses'em powtórzę - trochę samodzielności W razie pytań odnośnie spadochroniarzy służę pomocą w miarę swoich możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 codzilo mi o numery farb (najlepiej revell colour) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Widzę że kolega ma problemy ze zrozumieniem słowa pisanego. Nie można podać numerka farby gdyż mundury nie miały jednakowej barwy, każdy mundur różnił się barwą w zależności od fabryki, barwnika tkaniny, poziomu znoszenia, co zostało pokazane na fotce, gdzie jest 7dem różnych odcieni tego samego munduru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 ok dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi