skwercio Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Postanowiłem wziąć się za Panzer I. Malowanie - wrzesień 1939 Oto co na razie wykonałem: Cytuj
Panzer4 Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Pół modelu zapaćkane klejem, szpara z przodu między wanną i przednią płytą, krzywy tłumik, krzywe osłony wizjerów... Ciekawe jak masz zamiar wkleić teraz gąsienice? I bardzo jestem ciekawy ile czasu poświęciłeś na sklejenie tego modelu. Wygląda na jakieś... dwie godzinki. Kolejny model rozgrzebany i kolejny sklejany niechlujnie. Znowu masz w głębokim poważaniu rady kolegów. Rozumiem, że jesteś początkujący, ale na tym forum są galerie jedenastolatka, które pokazują naprawdę dobrze sklejone modele. Cytuj
skwercio Napisano 1 Października 2010 Autor Napisano 1 Października 2010 klej właśnie usuwam, tłumik nie jest przyklejony, gąski będę wklejał "po ogniwku", szparę będę szpachlował... Wygląda na jakieś... dwie godzinki. I na razie tyle było... P.S. Co do tłumika, jak go pomalować? Cytuj
skwercio Napisano 2 Października 2010 Autor Napisano 2 Października 2010 Poszpachlowałem i usunąłem te ślady kleju, które dałem radę: Jeśli nikt nie uświadomi mi jakiegoś błędu jutro będę malował więc śpieszcie się Cytuj
szlachcik1 Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Jeśli nikt nie uświadomi mi jakiegoś błędu jutro będę malował więc śpieszcie się Nie tak szybko z tym malowaniem. Klej dalej został miejscami, ciężko Ci będzie teraz go usunąć z niektórych miejsc... Przed malowaniem też dokładnie zeszlifuj szpachle... Największy widoczny Twój babol pomijając nadmiar kleju to koła, pierwsze są dobrze wklejone, a pozostałe są odwrotnie, na zewnątrz powinien być widoczny bandaż Więcej błędów Ci nie wytknę ponieważ: Znowu masz w głębokim poważaniu rady kolegów. Cytuj
skwercio Napisano 2 Października 2010 Autor Napisano 2 Października 2010 pierwsze są dobrze wklejone, a pozostałe są odwrotnie, na zewnątrz powinien być widoczny bandaż One po prostu takie były... Przed malowaniem też dokładnie zeszlifuj szpachle... Zeszlifuję Więcej błędów Ci nie wytknę ponieważ: Panzer4 napisał: Znowu masz w głębokim poważaniu rady kolegów. Może jednak je wytknij P.S Nadal pytam o malowanie tłumika Cytuj
skala72 Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 No jak by to powiedzieć, popatrz na same zdjęcia, masa szczelin i nierówno sklejonych części, nie opiłowane i nie wyrównane, elementy są też krzywo poprzyklejane. Proponuję, abyś poprzegląda np. same fotki czołgu pierwszego i powoli, bez pośpiechu go robił, to nie zawody na czas. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi