dpr Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 (edytowane) Witajcie, Chciałbym się pochwalić swoim ostatnim modelem. To Tygrys z Tamiyi, trochę spalony. Model jest dosyć stary. Długo stał na półce jako dumny zdobywca ale ostatnio trochę go przerobiłem i zmienił image. Edytowane 10 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Witam! Fajnie to wygląda, ładnie polepione i pomalowane. Piękna winietka z ładną trawą. Wszystko mocno plastycznie, ale ja ....założył bym tę wieżę na kadłub. Lepiej by to wyglądało. Po mojemu, to taka wieża trochę waży i trzeba nie lada eksplozji co by ją zwalić. Na wszystkich fotografiach z epoki czołgi bez wieży są mocno zdemolowane przez wewnętrzne eksplozje bądż to od trafień lub zniszczone przez własne załogi. Ten twój Tiger jest zaledwie okopcony z wieżą zdjętą na boczek. Zniszcz go bardziej lub załóż wieżę a będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpr Napisano 10 Października 2010 Autor Share Napisano 10 Października 2010 Trochę racji masz ale ja będę się upierał, że jednak się mylisz. Wbrew pozorom eksplozja nie musi być silna. Wnętrze czołgu to zamknięta przestrzeń więc nie trzeba jakiejś nadzwyczajnej siły. Niewiele znalazłem materiałów o podobnych uszkodzeniach (jesli masz jakies zdjęcia będę bardzo wdzięczny) ale coś znalałem. Na poniższych zdjęciach widać wnętrze zrzuconej wieży t55 albo wypalone wnętrze abramsa, którego wieża też leżała obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Witam ponownie. Oczywiście masz rację. Znam te fotografie Tigera (bitwa o przełęcz Kasserine) i są jeszcze inne fotki z tej bitwy z Tigerami w różnym stanie rozkładu. T 55 jest wypalony i pordzewiały, ze śladami paliwa na trawie itp. Model twój jest świetny! Ale jak byś go jeszcze trochę okopcił, spalił tzn robił wyrażne ślady ognia i eksplozji, to będzie doskonały. Poszukaj w web battle of Kasserine i pooglądaj rosyjskie strony o WWII. http://www.armchairgeneral.com/forums/showthread.php?t=94160&page=2 http://www.tiif.de/thread.php?postid=3102 http://www.wehrmacht-awards.com/forums/showthread.php?t=347572&page=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpr Napisano 10 Października 2010 Autor Share Napisano 10 Października 2010 dzięki za uwagi. Z tym okopceniem może masz rację i jeszcze trochę go dodam, chcociaż i tak już sporo jest. Ciężko o zdjecia pojazdów w takim stanie ale rzuć okiem na tego Abramsa poniżej. Wybuchł, palił się, wieża odpadła, a jednak okopceń na zewnątrz jest niewiele (zdjęcie wnętrza tego dałem wcześniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Za to właśnie lubię to nasze forum, że nawet jeśli mamy do czynienia z różnicą argumentów, to nie polega ona na wzajemnym mieszaniu się z błotem tylko na przyjacielskiej rozmowie w oparciu o dokumentację. Tak właśnie powinno to wyglądać Nie jestem wielkim fanem niemieckiej pancerki, ale Twój projekt wydaje mi się bardzo ciekawy i inspirujący. Sam mam zamiar zrobić polskiego Sherman'a spod Monte Cassino, któremu po wybuchu min również urwało wieżę, dlatego też dobrze jest podpatrzeć u kogoś, zastosowane techniki. Powodzenia w następnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 bardzo ładny model, przypomina trochę rozwalonego Tygrysa Wittmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpr Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 dziekuję Wam za komentarze. Może się uda spotkać w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Jedna rzecz, która mi się rzuciła w oko to źle wklejony właz dowódcy. Poza tym model ładny, a pomysł ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Nie wiem czemu ale mi sie zdjecia nie wyswietlaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 . Może się uda spotkać w Lublinie Byłem, widziałem. Jednak mnie najbardziej zastanawia agrawitacyjne ustawienie wieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpr Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 (edytowane) Jedna rzecz, która mi się rzuciła w oko to źle wklejony właz dowódcy. Poza tym model ładny, a pomysł ciekawy. dzięki, masz rację. Ale już tego nie poprawię Edytowane 29 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpr Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 . Może się uda spotkać w Lublinie Jednak mnie najbardziej zastanawia agrawitacyjne ustawienie wieży... agrawitacyjne ? może i tak, wieża jest wbita w grunt, więc jakoś stoi. imho miałem gdzieś zdjęcie tygrysa, którego wieża stała pionowo, wbita lufą w ziemię ... To dopiero było agrawitacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpr Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 . Może się uda spotkać w Lublinie Byłem, widziałem. : teraz trochę żałuję, że byłem z tym modelem w Lublinie. Oświetlenie było takie, że sam byłem przerażony jak słabo ten model wygląda. Potem wyniosłem go na dwór i, częściowo, odzyskałem wiarę w swoje umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Możesz odpisywać na wszystko w jednym poście. agrawitacyjne ? może i tak, wieża jest wbita w grunt, więc jakoś stoi.imho miałem gdzieś zdjęcie tygrysa, którego wieża stała pionowo, wbita lufą w ziemię ... To dopiero było agrawitacyjne Smile Poprosiłbym takie zdjęcie. Tak, agrawitacyjnie, bo te x-ton do tego w przechyle powinno położyć wieże - w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpr Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Poprosiłbym takie zdjęcie.Tak, agrawitacyjnie, bo te x-ton do tego w przechyle powinno położyć wieże - w tym przypadku. chyba się pomyliłem i to nie był tygrys ale serbski m84, zdjęcie znajdziesz tu: http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?72073-Post-Dramatic-Photos-here-(some-content-NSFW)/page85 a tu inny agrawitacyjny przypadek: http://forums.islamicawakening.com/f18/treacherous-alliance-secret-dealings-israel-iran-united-states-dr-trita-parsi-30853/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi