Peter 1410 Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Jakub perfekcja wykonania Każdy Twój nowy humvee powala mnie jakością wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Dzisiaj miałem nieprzyjemną przygodę. Tylne drzwi wjechały mi do nitro :( Będę je ratował, ale nie wiem co wyjdzie, najwyżej jakąś szmatę powieszę na nich... Wewnętrzna strona drzwi. Trochę stuningowana, posmarowałem odpowiednie fragmenty nitro, a jak plastik zmiękł, odciskałem jakąś jedwabiopodobną szmatkę, żeby nadać fakturę wykładziny, która w oryginale pokrywa drzwi. Dorobiłem także zamki: Od zewnątrz lekko poprawiłem odbijacze. Na drzwiach po prawej widać skutki spotkania z nitro i początek szpachlowania. Będę z tym jeszcze walczył: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Ambulans jest już skończony i przygotowany do malowania. Tak to wygląda: Przednia osłona będzie prostowana. Do przyklejenia została jedynie półka na nosze - dojdzie po malowaniu. No i same nosze, zestawowe są fatalne, będę próbował coś wyskraczować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Mało czasu... Jeszcze nie malowanie, ale ostatnie sklejanki. Nosze, półka na nosze i kanistry IDF na wodę (podziękowania dla Barthassa za prezent): Nosze to taśma maskująca, dwie wykałaczki, dwa paski polistyrenu oraz odzyskane z zestawowych noszy uchwyty i nóżki: W półce na wierzchu zaszpachlowałem ślady po wypychaczach, spód zeszlifowałem na płasko i dorobiłem podpórki i mocowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Taką dużą powierzchnie będzie problem żeby pędzlem wymalować, tak poza tym dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2010 "Dolna" część wnętrza kabiny gotowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 No i są zdjęcia. Dach i tylna ściana kabiny: Nierówności na suficie celowe - że niby wykładzinka. Przedział medyczny: Dojdzie w zasadzie tylko jeden element - kanisterek na wodę. Na zdjęciach zauważyłem, że odłamała się i jest krzywo jedna z rączek noszy. Już poprawione. Dach przedziału medycznego: Te leżące w poprzek nie pomalowane pasy z Eduarda będą - podczas montażu dachu - przyklejone do półki na górne nosze i pomalowane po przyklejeniu. No właśnie - jeszcze go może z rozpędu zamknę, ale na malowanie i kalki poczeka trochę. Wykończył mnie ten ambulans, chyba pójdzie na dłużej do szafy i zabiorę się za coś lżejszego. Poprzednio (przy polskim M1025A2) taka przerwa zrobiła dobrze i mnie, i modelowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 No i tak to teraz wygląda: Pudło zamknięte (trochę żal było, ale przez otwarte drzwi widać w zasadzie wszystko). Wyszły drobne nierówności - potwierdziło się nie do końca dobre spasowanie modelu. Tu i tam się załata i będzie ok. Ale to po przerwie - musimy od siebie odpocząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Pełna banda jak dla mnie. Super!!! Brezent jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Świetny. Szczegóły powalaja na kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Wczoraj wieczorem przypomniałem sobie o tym modelu, wyciągnąłem z szafy i skończyłem GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi