Skocz do zawartości

U-boot IIB (1939) by ICM 1:144

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Prace znowu ruszyły, pomalowałem relingi, zrobiłem delikatne zadrapania i wypełniłem otwory w pokładzie Tensocromem Smoke, dało to fajny efekt, po washu powinno wyglądać super. Juro idzie lakier i zaczynamy zabawę z fadingiem.

dsc03805.jpg

dsc03806.jpg

dsc03810.jpg

Napisano

Ostatnie działania przed sido, z kalek zrobiłem światła pozycyjne , akurat idealnie podeszło trójkolorowe logo Italerii, które znalazłem na jednym z arkusików od helikopterów.

dsc03857.jpg

dsc03858.jpg

dsc03859.jpg

dsc03860.jpg

Napisano
z kalek zrobiłem światła pozycyjne , akurat idealnie podeszło trójkolorowe logo Italerii, które znalazłem na jednym z arkusików od helikopterów.

Sprytne! Zanotowałem.

Trzymam kciuki za ciąg dalszy.

Pozdrawiam,

Marek

Napisano
z kalek zrobiłem światła pozycyjne , akurat idealnie podeszło trójkolorowe logo Italerii, które znalazłem na jednym z arkusików od helikopterów.

Sprytne! Zanotowałem.

No, patent niezły, choć jeśli miałbym odpowiednią farbę, to chyba lepiej pomalować... Ale przy braku takowej - pomysł przedni

Bardzo mi się podobają przeróbki i waloryzacje kiosku, wyrazy uznania

Wiecie, tak patrząc na tę "dłubankę" to mam jedno marzenie - żeby w tej skali (albo "72") zrobili coś z francuskich, włoskich lub brytyjskich podwodniaków, np. klasę U lub V...

bzzz-bzzz

Napisano

Malowanie świateł jak najbardziej, mam nawet odpowiednie humbrole tranparentne, ale obawiałem się czy da się to tak wymalować by uzyskać równą linię odcięcia, walec i to jeszcze w tej skali, nie ryzykowałem

Napisano

Witam!

Obawiam się, że może być już zbyt późno aby owe rendery pomogły twórcy powyższego modelu ale może przysłużą się komu innemu:

http://www.ubootwaffe.pl/galeria/grafika-3d/typ-ii/ii-b.html

Inne typ II:

http://www.ubootwaffe.pl/galeria/grafika-3d/typ-ii.html

Jeśli są znane - przepraszam za zaśmiecanie.

Pozdrawiam!

Napisano

Bardzo fajne grafiki

"Dłubanką" nie bardzo się interesuję, więc dopiero teraz zobaczyłem taką wersję ze stanowiskiem flak-u na kiosku - i przyznam, że naszła mnie chęć na zrobienie takowego

bzzz-bzzz

Napisano

Te grafiki już widziałem

Na bazie IIB przy pewnym wkładzie pracy zbudować jeden z tych okrętów chyba też spróbuję

• 3 weeks later...
Napisano

Kończę prace malarskie:

Wash

dsc04011.jpg

dsc04013.jpg

Wash - wytarty

dsc04094.jpg

Fading

dsc04109.jpg

dsc04108.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Liny relingów i anteny zrobione, teraz muszę je pomalować i zrobić izolatory.

dsc04178.jpg

dsc04179.jpg

dsc04181.jpg

• 3 weeks later...
  • 8 months later...