Krzysiek Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Przedstawiam kilka fotek modelu AH-64D Apache, który wykonałem już jakiś czas temu. Galeria oraz relacja z jego budowy ukazała się w numerach 23, 25 i 27 magazynu Super Model. Sam model można będzie zobaczyć na żywo już w najbliższy weekend na V Lubelskich Spotkaniach Modelarskich. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Model przepiekny i ta podstawka. Coś pieknego Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Krzyśku to jeden z najładniej wykonanych modeli indianinów US Army jakie widziałem Szczere i wielkie gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Bardzo fajny Apache, troche lepsze fotki by sie przydaly, tzn troche blizsze zeby szczegoly obejrzec. Jakie linie podzialu ma ten model?, wypukle czy wklesle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Superowy model Jakimi farbami go malowałeś ? Bo kolor śmigłowców US ARMY zawsze był dla mnie tajemnicą. Jakąś dziwna farbę stosują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Dzięki Jakie linie podzialu ma ten model?, wypukle czy wklesle? Linie wklęsłe, nity wypukłe. Wszystko bardzo delikatne, więc efekt wizualny miły, ale wymaga ostrożności przy obrabianiu. Jakimi farbami go malowałeś ? Akrylowy Model Master. Mieszanka Olive Drab z czarną i odrobiną jasnoszarej - na oko, żeby uzyskać odcień podobny do oryginału. Nie trzeba się napinać na jakieś konkretne proporcje, ponieważ farba blaknie na słońcu, więc na niektórych maszynach nawet poprawki malarskie bardzo odróżniają się od oryginalnej farby. Model Master produkuje chyba odpowiednik tej farby - nazywa się US Helo Drab - ale nie udało mi się go kupić w polskich sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 a to ty psales o tym modelu w gazecie? czlowieku, zamponowales mi, tym bardzej, ze cytuje"model nie stanowi maksimum mojego warsztatu". w gazecie nie pisales nic o podstawce ani nie bylo zdjec z podstawka. czemu? artykul by tylko na tym zyskal. chialbym jeszcze tylko dodac, ze te artykuly zainspirowaly mnie do budowy apache'a, lecz airfixu 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Dzięki adamkijak napisał: Jakie linie podzialu ma ten model?, wypukle czy wklesle? Linie wklęsłe, nity wypukłe. Wszystko bardzo delikatne, więc efekt wizualny miły, ale wymaga ostrożności przy obrabianiu. Ok, to dobrze, jak sie okaze ze zlapalem bakcyla na helikoptery to takiego skleje. Ogladalem ostatnio wypraski z Revella w 1:48 skali i linie byly wypukle co mnie niezbyt przekonalo do kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Ja nie widziałem z gazety relacji z numeru 23. Co od niedawna kupuje te gazety, on jako pierwszy przykuł moją uwage. Mogłbyś jeszcze jakąś relacje dać do gazetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 3 Listopada 2010 Autor Share Napisano 3 Listopada 2010 Parę obiecanych fotek detali. Wiem, że zbliżenia bezlitośnie obnażają braki i niedoróbki, ale i tak wyszło lepiej niż poprzedni model Najbardziej bolą piaskowe zacieki - robiłem coś takiego pierwszy raz i wyszły braki warsztatowe oraz miejscami brak konsekwencji. Mogłbyś jeszcze jakąś relacje dać do gazetki. Szczegółów nie zdradzę, ale na 99% będą 2 współczesne myśliwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Ja tam zadnych baboli nie widze, teraz jeszcze bardziej mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Ja bym kasków nie brudził. Przecież po krzakach się nie walają ;) Ale model super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryni Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Jaka farba go malowales, chodzi mi o kolor. Wlasnie udalo mi sie wylicytowac jednego z Academy, ale instrukcja nie podaje numerow farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Super ci wyszedł modelik. Akrylowy Model Master. Mieszanka Olive Drab z czarną i odrobiną jasnoszarej - na oko, żeby uzyskać odcień podobny do oryginału. Nie trzeba się napinać na jakieś konkretne proporcje, ponieważ farba blaknie na słońcu, więc na niektórych maszynach nawet poprawki malarskie bardzo odróżniają się od oryginalnej farby. Model Master produkuje chyba odpowiednik tej farby - nazywa się US Helo Drab - ale nie udało mi się go kupić w polskich sklepach. Adamkijak czytaj nie tylko oglądaj!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Super ci wyszedł modelik. Akrylowy Model Master. Mieszanka Olive Drab z czarną i odrobiną jasnoszarej - na oko, żeby uzyskać odcień podobny do oryginału. Nie trzeba się napinać na jakieś konkretne proporcje, ponieważ farba blaknie na słońcu, więc na niektórych maszynach nawet poprawki malarskie bardzo odróżniają się od oryginalnej farby. Model Master produkuje chyba odpowiednik tej farby - nazywa się US Helo Drab - ale nie udało mi się go kupić w polskich sklepach. Adamkijak czytaj nie tylko oglądaj!!!!! Pytanie bylo do autora, jak znasz odpowiedz to ja podaj, a wykrzykniki itp sobie podaruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Jak nie dowidzisz to załóż okulary albo rozjaśnij ekran. Przeczytaj cytowane i masz odpowiedź!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Jak nie dowidzisz to załóż okulary albo rozjaśnij ekran. Przeczytaj cytowane i masz odpowiedź!!!! Jak jestes glupi i chcesz sie klocic albo wymadrzac to przeslij PW albo sie poskarz do admina, a nie zasmiecaj watku autorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Gratuluje fotki na stronie głównej Modelik bardzo mi przypadł do gustu choć sam w "wiatrakach" nie siedze paczek1981 koledze chodziło o numery farb - bo sama nazwa nie wiele daje... Spokojnie Panowie, nie ma co sie kłucić o bzdety... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Całkiem nice, według mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Witam Czytałem całą relacje z budowy w super modelu ale tam tak nie wygląda jak tutaj na zięciach supr chrabąszcz wielkie gratulacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 16 Listopada 2010 Autor Share Napisano 16 Listopada 2010 Zebrałem się w sobie i trochę poodpowiadam ;) Ja bym kasków nie brudził. Przecież po krzakach się nie walają ;) Ale model super! Na zdjęciu wyszły gigantyczne, gołym okiem te zapuszczenia poprawiają ich wygląd. Jaka farba go malowales, chodzi mi o kolor.Wlasnie udalo mi sie wylicytowac jednego z Academy, ale instrukcja nie podaje numerow farb. Jak pisałem wyżej, była to mieszanka Olive Drab Model Mastera, numer 4728 oraz czarnej, numer 4768. Ostatnio w tym sklepie znalazłem farbę US Army Helo Drab - numer 4723. Być może będzie lepsza. Czytałem całą relacje z budowy w super modelu ale tam tak nie wygląda jak tutaj na zięciach supr chrabąszcz wielkie gratulacje Od czasu relacji w SM podszkoliłem się odrobinę w robieniu zdjęć Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi