wuwumaster Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 jak długo moczyłeś w cleanluxie? ost próbowałem w nim myć model, zrobiłem roztwór ok 1:2 z wodą, i poodłaziło pół na pół, wkurzyłem się i od ręki zmyłem wszystko wamodem, od strzała zeszło - "bez namaczania". pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 Nie rozcieńczałem. Pędzlem nakładałem na dany obszar clenaluxa (nie oszczędzając go). Czekałem aż to sobie dojrzeje a potem szmatką zamoczoną także w clenaluxie wycierałem. W zakamarkach zamiast szmatki zastosowałem twardy pędzel. Potem na koniec jeszcze raz przemalowałem model clenaluxem i już suchą szmatką wytarłem na błysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2010 Po dokładnym obejrzeniu modelu okazało się, że Clenalux jednak lekko zmył także płynną szpachlę Tamiyi. Nie są to wielkie ubytki. Nowa szpachla właśnie schnie na modelu. Dzisiaj z rana nie wiem, który już raz z rzędu zmywałem sidolux z owiewek. Dam sobie z nim spokój. Możliwe, że tworzywo z jakiego są wykonane powoduje, iż sido nie spływa tworząc zacieki (nawet 50/50 z wodą nie dało rady). Dorwałem więc pastę do zębów i waciki i lekko wypolerowałem szkła. Jutro wreszcie przysiądę na dłużej bo przez święta dałem sobie spokój. Zrobię maski i może jak się uda psinknę Surfacerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Żeby nie było, że nic nie robię : Trochę to nie w temacie, ale chcę odpocząć od wildcata no i czasu strasznie mało. Marzę o kilku takich dniach, kiedy mógłbym siedzieć od rana do wieczora, lecz to odległe marzenie. Obecnie sesja na studiach, syn który jest wszędzie i zawsze no i praca.. Niebawem jak tylko skończę Kurogane powrót do f4f. Pozdrawiam G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Dzisiaj z rana nie wiem, który już raz z rzędu zmywałem sidolux z owiewek. Dam sobie z nim spokój moja rada - daj sobie z nim spokój... nast razem te 8zł zamiast na sido przeznacz na pastę polerską K2 TEMPO, starczy do końca życia, poleruje genialnie, ja czasem jeszcze używam sido ale odkąd wróciłem do normalnych bezbarwnych a owiewki zacząłem polerować pastą to skończyły się problemy z kombinowaniem z płynem do podłóg... sorki za offtop. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Niestety w obecnym czasie sesja egzaminacyjna, początek pisania pracy inżynierskiej i druga pasja i praca http://www.getica.pl pochłonęły mnie doszczętnie... Wydaje mi się, że dopiero w lutym zacznę dalej cisnąć z modelarstwem. Zdarzają mi się obecnie dni (chwile) wolne, ale boje się, iż gdybym poświęcił się wtedy któremuś z modeli to zatraciłbym się na dobre.. Pozdrawiam G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 I jak tam GreeN z Twoim Wildcatem ? Nie mogę się doczekać aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 26 Marca 2011 Autor Share Napisano 26 Marca 2011 Witam, powiem szczerze, że ja też nie mogę się doczekać aktualizacji.. Niestety modelarstwo poszło na jakiś czas w odstawkę. Praca inż. w toku, właśnie siedzę nad częścią teoretyczną. Do tego dwa etaty fabryka/programista, praktyki maj-lipiec, 20 miesięczne dziecko i żona . Nie ogarniam tematu.. Boje się zaangażować w rozpoczęte projekty modelarskie, aby reszta obowiązków na drugi plan nie zeszła. Kilka dni temu ze smutkiem przejrzałem tylko całą chemię i farby czy aby na pewno wszystko dobrze poodkręcane Od lipca mam wakacje, więc zacznę działać w tej materii. Pozdrawiam G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Dzięki za odpowiedź, życzę powodzenia w tych wszystkich egzaminach, no i czekam do lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Powoli wracam do klejenia. Teoria pracy inż. oddana i zatwierdzona przez promotora. Wakacje od dzisiejszego dnia więc nie pozostaje nic tylko dać się pochłonąć.. W szafce czeka już kilka perełek, no i f4f do dokończenia. Pozdrawiam G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 No to czekam na pierwsze foty Powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Kończże wreszcie go waćpanie, bo nie mogę się zdecydować czy robić z pudła czy wywalać kasę na Big Eda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi