donalyah00 Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 też myślałem , że brak środków załadowanych na kartę internetową (mbank) zabezpiecza przed nieuprawnionym zrobieniem debetu (nie na karcie !, a nawet na koncie)ale jak wynikło z dyskusji na forum mbanku ( z udziałem jego przedstawicieli) nie ma problemu ze zrobieniem takiego, ani na kacie, ani na koncie (podobno to było małą czcionka w regulaminie ) Czyli - nawet jak na kartę nic nie załadujesz, to mogą Ci ściągnąć z konta, a jak tam nic nie ma, to będzie nieuprawniony debet. Hmm... zastanawiające. Kilka przypadkowych prób autoryzacji (pobrania środków z) "niezaładowanej" przezroczystej Visy mBanku zawsze kończyło się odrzuceniem karty. Wszystko szło gładko jak karta była załadowana wystarczającą sumą. Mówię o kilku przypadkach w kompletnie różnych sklepach internetowych. Przepraszam za OT, ale to ciekawa kwestia. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 13 Stycznia 2011 PS. Ta siedemsetka, którą planujesz to "Amagi"?Nie - póki co Amagi nie jest w zakresie mojego zainteresowania. Prawdę mówiąc to ciężki, bo dość spory, wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Chyba łyknę sobie kolejnego "japończyka" w "700" - wysyłane SAL - tanio i mimo wszystko nie tak długo - 2-3 tyg. Może najpierw skończ swoje 1/350... A tak w ogóle: ... Jedynie słuszna skala 1/350 Po prostu moje oczka nie są już przyjazne maleństwom 1/700 ... Popieram w całej rozciągłości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2011 Marcin Rogoza napisał: Chyba łyknę sobie kolejnego "japończyka" w "700" - wysyłane SAL - tanio i mimo wszystko nie tak długo - 2-3 tyg. Może najpierw skończ swoje 1/350... Słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 Wpis w Marcina w galerii "I-370" zmobilizował mnie do dokończenia "Okinawy'. Dno pomalowane jakiś czas temu, Ten reling z wystającymi szczeblami chyba udało mi się poprawić. Góra to Sasebo Gray Tamiyi Spray a jak mi się skończył ( bo malowałem nim kilka jeszcze 700-tek ) to poszedł jeszcze Sasebo Gray Acrylic. Malowany aero. Dno to jakaś moja mieszanka Czerwonego Humbrola , Czarnego Revella i Brązowego Humbrola. Muszę zrobić osłony pancerne na stanowiskach potrójnych działek 25mm. Jak mi dno wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2011 Jak mi dno wyszło ?Ciężko powiedzieć - przydałaby się fotka od spodu. Ale generalnie całość bardzo przyzwoita - jeśli dojdzie wash i jakaś zabawa artystykami to będzie na prawdę git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 24 Marca 2011 Autor Share Napisano 24 Marca 2011 Będzie jeszcze sporo zabawy; olinowanie, bomby głębinowe, które są świetnie zrobione ( przesunięcie form ) , ludziki ( w zestawie były, tylko, że większość na lotniskowiec , no washe i tym podobne rzeczy. Jakoś to pewnie będzie. PS. Wiesz może z czego zrobić te nieszczęsne bomby? No chyba, że takie powinny być - niesymetryczne, wszakże amerykanie wiem, że mieli jakieś w kształcie... kuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi