rizzi GT Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 E-2C Hawkeye 1/72 Xieda. Zestaw ciekawostka. Plastik słabej jakości. Pasowanie części makabra. Linie wypukłe a nity jak od kowala Kabina pilotów nie istnieje. Kalki ... raczej nalepki nadają się bardziej do przyklejenia na rowerek dla dziecka. Na opakowaniu powinien znajdować się napis "zlepić i powiesić pod sufitem do oglądania z daleka". Nie wątpliwa zaleta to cena około 15 zł. Choć wprawny modelarz na pewno coś z tego wydłubie. Może kiedyś jak napadnie mnie głód ambicjonalnego dłubania wezmę się za niego. In-Box z prywatnego forum, zapraszam ciekawskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Hej miałem ten wynalazek zapomniałeś jeszcze dodać ze oszklenie jest mleczne i w żaden sposób nie pasuje do kadłuba, ja robiłem szyby od podstaw, dodatkowo te naklejki sobie odpuść ja pasy na kadłubie malowałem oznaczenia zapożyczyłem z magazynu z kalkami. No i statecznik poziomy ma zły kąt wzniosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Tutaj akurat "szkiełko" było grubsze niż szersze. Kalki mam już od innego zestawu kupione na aukcji okazyjnie za 5-taka z zestawu Hase czy też innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 rizzi GT, a gdzież kupiłeś ten produkt? Wykopaliska z ebaya? Kurczę, skusiliście mnie na zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Robiłem ten model lata temu co najlepsze wtedy zamiast kalek miał on zwykłe naklejki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 rizzi GT, a gdzież kupiłeś ten produkt? Wykopaliska z ebaya?Kurczę, skusiliście mnie na zakup Allegro Robiłem ten model lata temu co najlepsze wtedy zamiast kalek miał on zwykłe naklejki Tutaj też są zwykłe nalepki. Pisałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Koledzy, bez emocji, to tylko wypraski z zestawu Fujimi. Z czysto technicznego punktu widzenia zastanawiam się tylko czy Fujimi/Heller opchnęło formy po wejsciu Hasegawy z jej E-2C czy ktoś wrzucil wypraski na skaner 3D i wycial nowa forme na frezarce CNC. Jeszcze przed 2 laty był to bardzo poszukiwany zestaw :-) Sam mam 2 sztuki (Fujmi Screwtops i Heller). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi