Archelaos Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Kiedyś, dawno temu, kupiłem sobie Revellowskiego Fokkera D.VII. Nie jest to jakiś nadzwyczajny wyrób ale akurat na szybkie ćwiczenie malarskie. Właśnie ostatnio znalazłem go na dnie szafy gdzie trafił po tym jak obejrzałem ramki. Jednak w końcu zdecydowałem się go zrobić. Oczywiście w polskim malowaniu. Jako że nie miałem pomysłu jak zrobić lozenge (wiem, są kalki) zdecydowałem się na egzemplarz przemalowany w czterokolorowy kamuflaż z czasu po wojnie bolszewickiej. Podobno nie miał uzbrojenia i lata jako samolot treningowy, tak też go zrobiłem. Dorobiłem popychacze powierzchni sterowych i linki do nich prowadzące (z drucika grubości ok. 0,08mm). Szczęście, że nie ma naciągów. Schemat malowania na podstawie profili dostępnych na googlach i jednego zdjęcia jakie udało mi się znaleźć. Całość malowana Vallejo, na koniec lakierowane, śmigło błyszczącym a reszta półmatowym. Szachownice to kalki, oprócz górnej powierzchni górnych skrzydeł, gdzie malowałem, bo nie udało mi się znaleźć dość dużych. Podobnie namalowane oznaczenia "tu podnosić" ze strzałką. Kolory trochę przekłamane, niestety, ale przy tej pogodzie nie potrafię zrobić lepszych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 no proszę jakie ładne maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larry Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Też się za niego kiedys zabrałem. Nawet pomalowałem lozenge. Odstawiłem jednak i nie zamierzam skończyć. Skuszę się raczej na rodena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 ladnie, po prostu cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 z drucika grubości ok. 0,08mm OKOŁO??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Przy podwoziu chyba jednak były jakieś naciągi w oryginale. Ogólnie ładnie się prezentuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 w kalkach z revella do tego'modelu jest blad. Modelik ladny sam robie 2 fokkery d vii jeden z revela a drugi z rodena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Szczęście, że nie ma naciągów. Też uważam, że to szczęście... lepię sobie właśnie pociaka w jedynie słusznej skali :P i czuję się przytłoczony ilością linek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi