Skocz do zawartości

NISSAN 350Z

BEDU

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka chciał bym zaprezentować wam wreszcie skończonego Nissana 350Z z firmy Aoshima w skali 1/24

Zmiany:

- nowy trzy kolorowy lakier

- nowe 19'' felgi enkei

- przerobiony przedni zderzak

- wnętrze biało-gun metalowe

- obniżone zawieszenie

- czarna maska

- kalki tuningowe i kalki Hello Kitty na dachu , zderzaku z tyłu masce i drzwiach

- nowe rury wydechowe

i chyba tyle

FOTKI:

82651498722098799954.jpg

07264568175018997530.jpg

60327047380915192043.jpg

14483148260965049374.jpg

18812554467069633247.jpg

16765165696807236935.jpg

93015602318861027297.jpg

85424601448378034756.jpg

08562220184426980836.jpg

10080723382609632176.jpg

P.S. zgubiłem cholera tylny kierunkowskaz :/

Ogólnie nieźle.

Z niedociągnięć:

-krzywe linie przejść kolorów

-brak jednego i za krótki drugi kierunek

-niepomalowane felgi

Felgi z tego co mi się wydaje mają być białe, choć faktycznie wyglądają na niepomalowane.

Koncepcja modelu mi się podaba, choć faktycznie jest kilka niedociągnięć. Pod kierunkowskazami powinno być pomalowane na srebrno a klosze na pomarańczowo albo poprostu pomalowane na srebrno pod spodem jak tu:

Nissan-350Z-GT-S-Concept-2-lg.jpg.

Gratuluje skończonego modelu i powodzenia przy następnych!

Nie obraź się ale mi z hello kitty kojarzą się niedojrzałe nastolatki i niemęski kolor różowy. Moim zdaniem kalki kotka psują urok. Mógbłyś jeszcze wsadzić jakąś siatkę pod przedni zderzak. Ogólnie model dobrze się prezentuje.

Bartek, nawet jak mają być białe, to przydałoby się pomalować śruby albo zrobić jakiś wash. Teraz koła wyglądają jak monolityczny odlew.

mzmichal - skąd wiesz, czy to nie autko kobiety? W końcu płeć piękna też takimi się wozi ;)

Jak kiedyś zobaczyłem początek projektu w Warsztacie to bałem się o ten model. Teraz naprawdę nie wyszło źle.

ie obraź się ale mi z hello kitty kojarzą się niedojrzałe nastolatki i niemęski kolor różowy.

Nie wszystkie tuningowane furki muszą być zrobione w stylu "szybcy, wściekli i podtlenkiem doładowani". Mnie tam się podoba taka koncepcja trochę nietypowa i trochę z jajem

Z uwag na nie przede wszystkim nie pasują mi felgi, które wyglądają strasznie płasko, a galeria z nimi wygląda jak z zdjęcia warsztatowe z przymiarki felg na sucho. Mogą być czyste (a jeśli rzeczywiście wozi się tym autem niewiasta, to nawet powinny), ale czystość nie powinna oznaczać braku trójwymiarowości i realizmu. Brakujący kierunkowskaz przydałoby się jakoś dorobić

Poza tym taki Nissan bardzo fajnie się prezentuje właśnie dlatego, że tą lekką cukierkowatością i "kocią dzikością" przełamuje codzienną nudę szarego listopada.

Pozdrawiam

Kornik