pudzian30 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Witam zaczynam dzisiaj budowe tego modelu: Chcaiłbym zrobić coś na wzór tego dafa: Tylko że w innym malowaniu jeszcze dokładnie nie wiem jakim. Ostatnio w trasie widzialem Mana Sexy Truck bardzo ciekawie pomalowany był tylko nigdzie nie mam fotek i tak myślałem że może ktoś ma? Chciałbym żeby daf byl zbliżony do orginału i myśle, że pomorzecie mi w tym co trzeba przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Nie ma większego kiczu niż malunek z panią na tle morza ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Jak mozesz zaczynac model nie wiedząc w jakim malowaniu bedzie? To Dafa czy mana chcesz robic? Co konkretnie potrzebujesz?malowan?pomysłu?chcesz robic konwersje czy z pudełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Przede wszystkim to na zdjęciu to nie jest XF 105, tylko 95 XF. Po drugie jak masz robić takie fotki jak pierwsza, to lepiej w ogóle nie rób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudzian30 Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Zdjęcie wkleiłem z którego chcialbym wykorzystać pare detali zderzak, osłone przeciwsłoneczną. Robię dafa nie mana tylko pisałem ze podabało mi sie jego malowanie. Potrzebował bym zdjecia instalacji i ramy bo chcialbym zrobić. Będe kleił z pudełka i w miare możliowści co dam rade przerobić to zrobię zależy co będzie trzeba przerobić i czy dam rade:) No i jakieś pomysły na malowanie by się przydały. Kabine można skleić od razu cała czy potem środek nie będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Hmm mozna by wybrac kilka malowac ale moze zrob to sam, nie chce mi sie nic szukac.masz dwie strony i tu znajdziesz fajne malowanie: http://www.powertrucks.nl/Fotos http://www.lkw-fotos.de/ A jak znajdziesz z 3 co cie interesuja to wklej to chlopaki cos wybiorą jak sam nie mozesz sie zdecydowac. A co do fotek to...Mam nadzieje ze ta fotka jest po kilku piwach i nastepnym razem takich nie wstawisz, nie mowiąc juz o tej lampie odbitej na pudełku- pomysl troche...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Kibicuję zacięcie bo sam mam zamiar holendra zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Panowie nie przesadzajcie, każdemu coś się czasem nie uda. A wy od razy "huzia na Józia" Poprawi się i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 pudzian30 nie chodzi o zdjęcie dafa na którym chcesz się wzorować a o zdjęcie pudełka po modelu. Jest nie ostre i odbija się lampa, co dodatkowo powoduje że zdjęcie jest nieczytelne. Na podstawie takich zdjęć nie da się ocenić etapu prac. Co do klejenia kabiny, najprawdopodobniej będziesz musiał zostawić wklejenie tylnej ściany na koniec bo inaczej mogą być kłopoty z włożeniem wnętrza do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudzian30 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Ok a jeszcze ma ktoś może zdjęcia instalacji elektrycznej i powietrznej dafa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi