ireneusz1991 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Witam modelarzy:) Przymierzam się do zrobienia Su 22 UM-3K w barwach 6 plmb. Chciałbym poprosić o jakieś rady, ponieważ należę do tych początkujących modelarzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł S Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Witaj. Jeśli chodzi o rady "warsztatowo-modelarskie" to na początek radziłbym się zapoznać z działem tajniki modelarstwa i z poradnikami tam zawartymi, ja też od tego zaczynałem, bo bez tego ani rusz. Potem prześledź relacje w których inni forumowicze budowali ten model, to też bardzo przydatne(no przynajmniej ja tak robie i mi to pomaga). Jeśli zaś chodzi o pomoc opartą na wsparciu materiałami, schematami i zdjęciami to pytaj konkretnie o co chodzi bo coś się u każdego znajdzie . A i takie pytanie, kupiłeś już model, czy jeszcze nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz1991 Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Tak już kupiłem. Jutro wrzucę fotki opakowania i wyprasek:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Odszukaj w warsztacie tematu Leszka Sz, zrobił bardzo profesjonalnie właśnie tę maszynkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Leszek robił sukę Bilkową a ta Mastercrafta jest słabiutka i jeśli jesteś początkujący to nie zrobisz z tego zestawu dobrej repliki.Sam robiłem wersję jednomiejscową załamka.Kup z Bilka jednomiejscową jest do dostania w Martoli ,dwumiejscową ciężko dorwać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Dwumiejscówka Bilka leci właśnie aukcja na allegro , sprzedający Epsilon_GDYNIA . Rzadkość, także cena będzie wysoka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 zasiadam do oglądania tej relacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Dwumiejscówka Bilka leci właśnie aukcja na allegro , sprzedający Epsilon_GDYNIA . Rzadkość, także cena będzie wysoka. Przyczaje się na niego może się uda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz1991 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 O to i fotki wyprasek! Wiem to będzie bardzo trudne wyzwanie, ale od czegoś trzeba zacząć Nie łamie się tym ale szkoda trochę że Mastercraft czasami nie dopracowuje swoich produktów:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 szkoda trochę że Mastercraft czasami nie dopracowuje swoich produktów:( to nie jest ich produkt a przepak Pantery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 szkoda trochę że Mastercraft czasami nie dopracowuje swoich produktów:( to nie jest ich produkt a przepak Pantery W kontekście dopracowania (jakości odlewu) niewiele to znaczy. Wystarczy porównać F-16 Mastercrafta i F-16 Italeri w 1/72. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 F-16 Mastercrafta to przepak Hobbycrafta, który jest piracką, bardzo kiepską kopią Italeri. hmm to ciekawa teoria, choć była by potwierdzeniem dla czego (niedawno przeze mnie zakupiony) model HH-60K HobbyCrafta wypraskami jest uderzająco podobny do Fujimi... ot zastanawiające. sorki za offtop. Trzymam kciuki za udaną suczkę ! pozdrawiam! p.s. jak już wspomniano o HobbyCraft - też lata temu wypuścił Su-22 w wersji szkolnej, nazwać to jednak należy bardziej zabawką niż modelem redukcyjnym... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Sory za off top Dwumiejscówka Bilka leci właśnie aukcja na allegro , sprzedający Epsilon_GDYNIA . Rzadkość, także cena będzie wysoka. Przyczaje się na niego może się uda Udało się jest mój i cena wcale nie taka wysoko 66 zeta Leszek masz kolejne ode mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts