Jump to content

Su 22 UM-3K 1/72 MASTERCRAFT

ireneusz1991
 Share

Recommended Posts

Witaj.

Jeśli chodzi o rady "warsztatowo-modelarskie" to na początek radziłbym się zapoznać z działem tajniki modelarstwa i z poradnikami tam zawartymi, ja też od tego zaczynałem, bo bez tego ani rusz.

Potem prześledź relacje w których inni forumowicze budowali ten model, to też bardzo przydatne(no przynajmniej ja tak robie i mi to pomaga).

Jeśli zaś chodzi o pomoc opartą na wsparciu materiałami, schematami i zdjęciami to pytaj konkretnie o co chodzi bo coś się u każdego znajdzie .

A i takie pytanie, kupiłeś już model, czy jeszcze nie?

Leszek robił sukę Bilkową a ta Mastercrafta jest słabiutka i jeśli jesteś początkujący to nie zrobisz z tego zestawu dobrej repliki.Sam robiłem wersję jednomiejscową załamka.Kup z Bilka jednomiejscową jest do dostania w Martoli ,dwumiejscową ciężko dorwać.

O to i fotki wyprasek!

Wiem to będzie bardzo trudne wyzwanie, ale od czegoś trzeba zacząć:)

Nie łamie się tym ale szkoda trochę że Mastercraft czasami nie dopracowuje swoich produktów:(

a3b3b9908e2a7e1bmed.jpg

50def5b239ccf861med.jpg

0097bb971ec97390med.jpg

d22a3a9c9b618466med.jpg

F-16 Mastercrafta to przepak Hobbycrafta, który jest piracką, bardzo kiepską kopią Italeri.

hmm to ciekawa teoria, choć była by potwierdzeniem dla czego (niedawno przeze mnie zakupiony) model HH-60K HobbyCrafta wypraskami jest uderzająco podobny do Fujimi... ot zastanawiające. sorki za offtop.

Trzymam kciuki za udaną suczkę !

pozdrawiam!

p.s. jak już wspomniano o HobbyCraft - też lata temu wypuścił Su-22 w wersji szkolnej, nazwać to jednak należy bardziej zabawką niż modelem redukcyjnym...

Sory za off top

Dwumiejscówka Bilka leci właśnie aukcja na allegro , sprzedający Epsilon_GDYNIA . Rzadkość, także cena będzie wysoka.

Przyczaje się na niego może się uda

Udało się jest mój i cena wcale nie taka wysoko 66 zeta

Leszek masz kolejne ode mnie