ireneusz1991 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Witam modelarzy:) Przymierzam się do zrobienia Su 22 UM-3K w barwach 6 plmb. Chciałbym poprosić o jakieś rady, ponieważ należę do tych początkujących modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Witaj. Jeśli chodzi o rady "warsztatowo-modelarskie" to na początek radziłbym się zapoznać z działem tajniki modelarstwa i z poradnikami tam zawartymi, ja też od tego zaczynałem, bo bez tego ani rusz. Potem prześledź relacje w których inni forumowicze budowali ten model, to też bardzo przydatne(no przynajmniej ja tak robie i mi to pomaga). Jeśli zaś chodzi o pomoc opartą na wsparciu materiałami, schematami i zdjęciami to pytaj konkretnie o co chodzi bo coś się u każdego znajdzie . A i takie pytanie, kupiłeś już model, czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz1991 Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Tak już kupiłem. Jutro wrzucę fotki opakowania i wyprasek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Odszukaj w warsztacie tematu Leszka Sz, zrobił bardzo profesjonalnie właśnie tę maszynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Leszek robił sukę Bilkową a ta Mastercrafta jest słabiutka i jeśli jesteś początkujący to nie zrobisz z tego zestawu dobrej repliki.Sam robiłem wersję jednomiejscową załamka.Kup z Bilka jednomiejscową jest do dostania w Martoli ,dwumiejscową ciężko dorwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Dwumiejscówka Bilka leci właśnie aukcja na allegro , sprzedający Epsilon_GDYNIA . Rzadkość, także cena będzie wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 zasiadam do oglądania tej relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Dwumiejscówka Bilka leci właśnie aukcja na allegro , sprzedający Epsilon_GDYNIA . Rzadkość, także cena będzie wysoka. Przyczaje się na niego może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz1991 Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 O to i fotki wyprasek! Wiem to będzie bardzo trudne wyzwanie, ale od czegoś trzeba zacząć Nie łamie się tym ale szkoda trochę że Mastercraft czasami nie dopracowuje swoich produktów:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 szkoda trochę że Mastercraft czasami nie dopracowuje swoich produktów:( to nie jest ich produkt a przepak Pantery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 szkoda trochę że Mastercraft czasami nie dopracowuje swoich produktów:( to nie jest ich produkt a przepak Pantery W kontekście dopracowania (jakości odlewu) niewiele to znaczy. Wystarczy porównać F-16 Mastercrafta i F-16 Italeri w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 F-16 Mastercrafta to przepak Hobbycrafta, który jest piracką, bardzo kiepską kopią Italeri. hmm to ciekawa teoria, choć była by potwierdzeniem dla czego (niedawno przeze mnie zakupiony) model HH-60K HobbyCrafta wypraskami jest uderzająco podobny do Fujimi... ot zastanawiające. sorki za offtop. Trzymam kciuki za udaną suczkę ! pozdrawiam! p.s. jak już wspomniano o HobbyCraft - też lata temu wypuścił Su-22 w wersji szkolnej, nazwać to jednak należy bardziej zabawką niż modelem redukcyjnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Sory za off top Dwumiejscówka Bilka leci właśnie aukcja na allegro , sprzedający Epsilon_GDYNIA . Rzadkość, także cena będzie wysoka. Przyczaje się na niego może się uda Udało się jest mój i cena wcale nie taka wysoko 66 zeta Leszek masz kolejne ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi