Moses Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Ostatnie dni to szpachlowanie, szlifowanie ale i kilka rzeczy zrobiłem. Po pierwsze postanowiłem nie kaleczyć linii F-5 jakimikolwiek podwieszeniami, więc wszelakie otwory w skrzydłach pod pylony, oraz pod kadłubowy zbiornik paliwa, zostały po szpachlowane. Z Sidewindera z zestawu (zresztą bardzo marnej jakości) wykonałem AISa (Airborne Instrumentation Subsystem, czyli urządzenie do symulowania na ćwiczeniach odpaleń rakiet itp nazywane także ACMI) Niestety albo ze mnie dupa a nie fotograf, albo mam tandetny aparat bo ni cholery nie moge nim zrobić zdjęcia makro Model otrzymał także rurkę pitota, pod kadłubowe anteny TACAN i UHF, antene TACAN na szczycie statecznika pionowego (zresztą nie potrzebnie, gdyż maszyna którą wykonuję nie ma tej anteny, sterownice strumieni na skrzydłach. Dodatkową masę (300 funtów) w tylnej części kadłuba, pomiędzy silnikami, boczne światła na wlotach powietrza oraz osłony anten w przedniejczęsci kadłuba. Wykonałem też światła na szczycie kadłuba za kabiną Teraz chwila odpoczynku, będziemy robić maski i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Winc, na razie nie ma czego pokazać. Wnęki maźnięte białym, ogon srebrnym a po całości nałożyłem dziś pierwszą warstwę szarego. W tzw międzyczasie stworzyłem maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Jestem tym modelem zmęczony. Za cholerę nie chce się kleić. Klnę orzy nim na czym świat stoi na wszystko. Model ten pokazał jak kiepskim jest pokład Vallejo, jaka kiepska jest szpachla Italeri (zaraz chyba przez okno wyleci) i nawet klej CA okazuę się słaby :( Ale wracając do meritum, Kamuflaż położony, oczywiście w kilku miejscach farba musiała odejść bądź to z taśmą bądź to z Tackit'em i kilka innych przygód. Cieniowanie linii by Przemek B. nie wyszło. Ogólnie z powłoki jestem średnio zadowolony, ale zostawiam jak jest nie tykam mam dosyć. Zacząłem wycinać maski do malowania, niestety nie wiem czy na tym nie polegnę i nie będzie trzeba odezwać się do jakiejś firmy która to profesjonalnie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Trzymam za Ciebie kciuki Moses, nie zawsze wszystko idzie z górki, ale pamiętaj Marines walczą do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Nabrał kolorków... Będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Oj oj..... spokojnie. Dokładnie nie wszystko z górki, zobacz hawkeya, myślałem że plastik pogryzę Szpachla Italeri rzeczywiście się do niczego nie nadaje.Moja przygoda ze szpachlą zaczeła się właśnie od niej, i jak się szybko zaczeła, tak się szybko skończyła. Nie przylega i kawali się na modelu. A podkład cóż Mr. White Surfacer też potrafi zejść z taśmą- może rzadziej ale potrafi. Jakich kalkomani konkretnie potrzebujesz,może sie coś znajdzie z niewykorzystanych zapasów i szablony nie będą potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Jeśli nie będziesz wykorzystywał kalek z modelu, byłbym bardzo zainteresowany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2012 Podaj adres na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi