jozik Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Przedstawiam Wam efekt konfrontacji, skadinąd dobrego modelu Italki i zdjęć z internetu , z moimi przeciętnymi umiejętnościami .Model był już prezentowany przez ZIO BY NAITT .Model zasadniczo skleja się dobrze ,ale przy jego sklejaniu należy przygotować się na sporo pracy przy pasowaniu wieżyczek zwłaszcza tylnej.Osobny temat to kalkomanie: S-w złym kolrze,to samo element z przodu (z tymi dwoma defektami jakoś się uporałem),zbyt jasne numery płatowca,oraz zbyt duża kokarda na kadłubie.Oczywiście nie wszystko wyszło jak zaplanowałem,ale jak zawsze mam nadzieję,że następny będzie lepszy.Zapraszam do oglądania i komentowania. ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Całkiem fajnie, lekki babolek za spływem po prawej, ale ogólnie pozytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Twój Wellington robi całkiem pozytywne wrażenie choć nie jest pozbawiony kilku wad: 1. Szachownica na lewej burcie jest trochę przekrzywiona; 2. W kilku miejscach widać lekko "poszarpane" przejścia kolorów; 3. Gdzieniegdzie widać łączenia półówek kadłuba; Te drobne niedoskonałości nie są jednak aż tak poważne, aby w znaczący sposób umniejszyć wartość tak fajnego modelu Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Bombowczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2010 (edytowane) 1. Szachownica na lewej burcie jest trochę przekrzywiona; 2. W kilku miejscach widać lekko "poszarpane" przejścia kolorów; 3. Gdzieniegdzie widać łączenia półówek kadłuba; ad.1Fakt,nie zauważyłem w porę ad.2 Jeżeli masz na myśli przejścia kolorów w biały na kadłubie i silnikach,to efekt jest zamierzony. ad 3 Pod tylną wieżyczką rysa pojawiła się już po brudzeniu i ostatecznym macie,a na komorze bombowej ,z potraktowania tego fragmentu samolotu bez należytej uwagi To się nazywa,, czytanie bez zrozumienia"(oczywiście planów). Edytowane 3 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 ...drobne niedoskonałości nie są jednak aż tak poważne, aby w znaczący sposób umniejszyć wartość tak fajnego modelu ... Dokładnie tak. Widać na zbliżeniach i drobne niedociągnięcia i ogrom pracy włożonej w model. Bardzo fajny model-gratuluję. Na focie nosa km-y mają na sobie kamo, tak przynajmniej to widzę, to wina zdjęcia, czy tak ma być? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2010 Kaemy pomalowałem Gunmetal Humbrol , a ten kamuflaż ,to pewnie cień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Bombowy jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2010 Pod tylną wieżyczką rysa pojawiła się już po brudzeniu i ostatecznym macie,a na komorze bombowej ,z potraktowania tego fragmentu samolotu bez należytej uwagi To się nazywa,, czytanie bez zrozumienia". Nie wiem czym się kierowałem , że nie naprawiłem tego błędu odrazu.Mam nadzieję , że po poprawce wygląda lepiej: created by picasa2html.com Teraz zauważyłem , że przy poprawkach zawieruszyła się lufa od bocznego km , ale ją znajdę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi