zbiegu Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 J-10 I kolejny krok do przodu, skończony kanał i "wentylator" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 J-10 Powoli do przodu, kokpit prawie skończony: Mam nadzieje że wybaczycie zdjęcia na szybko na mojej super macie Pora się zabrać za tego drugiego: Typhoon Na razie wygląda tak (plus kilka blaszek): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Panele boczne malowałeś, czy to blaszki lub kalka? Wyglądają świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Panele boczne malowałeś, czy to blaszki lub kalka? Wyglądają świetnie. Kalka Typhoon I w ślimaczym tempie wanna skończona, jutro walczę z fotelem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Mojego monologu ciąg dalszy, na chwile obecną oba kokpity skończone, dalsze prace po włożeniu na swoje miejsca w kadłubach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Możesz coś napisać na temat prac nad kokpitem Tajfuna? Dziwny jest... jakby z papieru. (takie odczucie moje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Dziwny jest bo to ta drukowana na kolorowo blaszka eduarda, niestety tak wygląda, jeszcze nie wiem czy tego nie zamaluje i nie będę malował wszystkiego od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 W/g mnie jest dobrze,pomaluj tylko górę deski na odpowiedni kolor i ja bym zamalował na czarno lcd /wyłączone / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Też mysle ze jest oki.Nie baw sie z tym i zostaw jak jest.robi wrazenie a i tak mało co bedzie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Dobra poprzerabiałem, monitory zgasły i są nowe przyciski: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Na moje oko wygląda lepiej, naturalniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 J-10 I kolejny etap budowy za mną kokpit trafił do kadłuba, razem z kanałem dolotowym, a także ożeniłem skrzydła z kadłubem. Dwa ogólnie znane miejsca sprawiające kłopot to łączenie wlotu powietrza z kadłubem oraz górnej powierzchni skrzydła także z kadłubem. Poradzenie sobie z pierwszym z problemów jest dość proste należy włożyć na sucho wlot powietrza do kadłuba a później stopniowo doginając kadłub kleić obie części punktowo, z drugim problemem jest trochę więcej roboty, na zdjęciu widać wszystko złożone na sucho: Widać uskok pomiędzy skrzydłem a kadłubem ( po drugiej stronie był on nawet większy niż tutaj ok 1 mm), rozwiązaniem okazało się wklejenie pomiędzy dolną a górną cześć skrzydła trzech rozpórek które podniosły górną cześć tak aby pasowała ona do krzywizny kadłuba. Tutaj już efekt końcowy: A tutaj widać wlot powietrza: A tutaj całość plus po doświadczeniach z F-16 siedzącą na tyłku tym razem do dzioba powędrował 15 g ciężarek: Jutro odrobina szpachli tu i tam i biorę się za dysze wylotową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 Typhoon Budowy ciąg dalszy: Tym razem zmieniłem podejście do łączenia skrzydeł z kadłubem i jak widać najpierw połączyłem kadłub z górnymi połówkami skrzydła, pozwoliło to uniknąć uskoku pomiędzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 Typhoon SS Po przewie powracam z budową dużo się nie zmieniło, Typhoon poskładany do kupy, wlot powietrza doprowadzony do ładu: I jeden dodatek postanowiłem powiększyć mój prywatny mini projekt o ten model: Plus blaszki z elementami foteli: Narazie wygląda to tak TYPHOON TS: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Coś się tu dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2013 Coś się tu dzieje? Obecnie nie, mam pozaczynanych za dużo projektów, plan jest taki aby wrócić do tych dwóch w okolicach czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodos Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Ech wyglada to raczej jak rosyjski mig 1.42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Nieśmiało przypominam, że już są okolice czerwca ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi