ZIO BY NAITT Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Teoretycznie przedostatni model ukończony w AD 2010. Zestaw wydawał się się fajny - ostatecznie okazało się że tylko kadłub jest fajny, natomiast płat - dramat. Wygląda to tak, jakby Heller skupił się na kadłubie a o płacie przypomniał sobie na pięć minut przed premierą zestawu ... Ze smaczków wymienię nonsensowny podział technologiczny, zbyt dużą rozpiętość (ok. 1cm) i brak odwzorowanych lotek na dolnej powierzchni płata. Modyfikacji wymagał dodatkowo kolektor wydechowy i osłona silnika, ale w porównaniu z zabawą z płatem to Pan Pikuś. Model nie przedstawia żadnej konkretnej maszyny, ale na samolotach tego typu szkolili się nasi piloci w Bordeaux-Merignac. Niestety nie są znane żadne fotografie "naszych" Morane. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Standard ZIO BY NAITT - czyli profesjonalnie wykonane latające dziwadło . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Fajne maleństwo, następny do kolekcji lotnictwa polskiego we Francji, brawo. Po Twoim wpisie o braku odwzorowania lotek na dole płata, obejrzałem swojego MS 230B i niestety tu jest to samo, Heller się nie popisał. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tleli Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Faktycznie, w porównaniu z odwzorowaniem nitów, to popychacze lotek wygladają bardzo pancernie. A model bardzo ładny. Jaką farbą malowałeś płótno? I jaki kolor ma wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Cudo! Tylko pozazdrościć warsztatu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Piękny model, ślicznego samolotu. Warsztat bez zarzutu. Jakiś czas temu zastanawiałem się nad zakupem takowego w ramach urozmaicenia zbiorów i teraz już wiem, że nie ma się co zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Super Sweetaśny samolocik, jakby to pewnie powiedziały dzisiejsze nastoletnie podlotki Bardzo podoba mi się metalizer. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Kolejny świetny model mam nadzieję że masz jeszcze kilka tych francuzików w planie, bo to naprawdę ciekawy temat i dosyć rzadko spotykany na forach. Sam miałem kiedyś kupować ten model, nie ma chyba co czekać, zwłaszcza że jest ktoś kto wie jak dobrze go zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Ładna robota ! Jakiej zieleni używałeś? Jakiś olive drab\khaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 niezłe cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Normalnie Francja elegancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi