Artofnois Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Witam wszystkich.Mam zamiar zakupić kompresor -wybór padł na Mar 1000 lub Atlantis PT 350.Co do Mar'a to znalazłem trochę na jego temat,natomiast infa o Atlantisie niewiele w sieci.Co polecacie? Aero jakie mam to pIwata.Pozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Czemu nie Mar 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artofnois Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 chwilowo poszukuję z drugiej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artofnois Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 pozwolę sobie jeszcze podpytać o takie coś http://allegro.pl/kompresor-do-aerografu-pari-cisnienie-3-4-bar-i1376410582.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FILIP ;) Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Polecam ci mini kompresor Atlantis PT-350.Sam go uzywam i spisuje sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artofnois Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Pozwolę sobie odgrzać temat.Przy okazji czyszczenia piwnicy teścia nadziałem się na taki kompresor Deckera-raz włączony!.Troszku duży,posiada reduktor ciśnienia,preostat,filtr powietrza,wąż i inne pierdoły-generalnie czy mogę go używać do zasilania aero? Jak nadmieniłen na początku mam PIwatę http://www.profimarket.pl/BLACKDECKER_Kompresor_olejowy_CP2525-2599.html Pozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 jeżeli nie ogłuchniesz przy nim ani rodzina cie nie eksmituje za powodowanie sytuacji przedzawałowych w środku nocy (gdy w kompletnej ciszy nagle kompresor się załączy) to myśle że jak najbardziej, tylko ustaw sobie odpowiednie ciśnienie na reduktorze. aerograf zasilamy sprężonym powietrzem, kompresor jest źródłem sprężonego powietrza, czas więc zadać filozoficzne pytanie - why not ? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artofnois Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 teraz dopiero doczytałem że toto ma 95dB-chyba w lochu go odpalę i zobaczę czy ujdę cało.Inna sprawa że mam agregat z lodówy,butlę po gazie (turystyczna 2,5l) trójniki,preostat LC2,węże-do domu chyba ciekawsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Ja osobiście używam takiego: http://allegro.pl/mini-kompresor-do-aerografow-aerograf-i1438325889.html#gallery I sprawuje sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 A ja miałbym jedną zasadniczą kwestię, aby ktoś doświadczony i obeznany przedstawił mi realne plusy kompresora typu MA-3000 i podobnej maszyny, lecz z butlą. Pytanie może wydawać się laickie, ale stoję przed kupnem nowego kompresora i zastanawiam się, czy warto dopłacać powiedzmy te 100zł do kompresora z butlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Ja już o tym pisałem (gdzie to nie pamiętam ) - Ja nie odczułem praktycznie, żadnej różnicy. Chyba tylko w czasie załączania i wyłączania się kompresora. MA3k daje dosyć stabilne ciśnienie i jakoś nigdy mi butla nie była potrzebna... zwłaszcza taka za 100 zł . Widziałem całą masę stronek gdzie ludzie tuningują MA-3000 lecz dla mnie czas spędzony nad tym wszystkim to była by tylko strata czasu (i gwarancji) . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Piter, a jak wygląda kwestia trzymania na wyjściu ciśnienia? Czy masz np. przez 10 minut stałe 3 bar? Czy w trakcie pracy nie odczuwasz delikatnego pulsowania powietrza? Butla służy właśnie eliminowaniu tego pulsowania i utrzymaniu stałego ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Wiem do czego służy butla - 15 lat pracy z gaśnicą już mnie tego nauczyło . Nie, nie odczuwam jakiś skoków. Na pewno butla mocno wyrówna ciśnienie ale jakoś nie widzę potrzeby wykorzystywania jej jako konieczność w MA-3000. Na manometrze oczywiście widać delikatne skoki ale mi to jakoś w niczym nie przeszkadza . To moja opinia więc może ktoś inny ma z tym problem. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Dzięki za szybką odpowiedź. Osobiście wolę mieć stabilne ciśnienie - zamówię więc model z butlą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artofnois Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Jednak składam lodówkowca.Pytanie mam odnośnie ciśnień:do ilu mogę bezpiecznie nabijać butlę turystyczną po gazie 2kg? oraz jakie ciśnienie podawać na aerograf? Pozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi