PiterATS Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Aha, spoko, ale takie obszycia miała cała tapicerka Poza tym, użyty splot były raz grubszy, a raz w ogóle niewidoczny. Ja zdecydowałem się na tą drugą opcję, łatwiejszą do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Przyjemnie popatrzeć. Świetna robota. Podglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 Witam po przerwie. Obecnie dłubię powoli przy kołach. Zastosowałem fototrawione szprychy, które przygotował dla mnie Wojtek Fajga, za co mu bardzo dziękuję Od razu mam już też przygotowane szprychy do modelu Talbota, który już czeka na swoją kolej Tak to wygląda przed i po zmontowaniu: Tak więc niedługo model stanie już na własnych kapciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Super! Te szprychy to jakaś produkcja w większej ilości? Sam chętnie bym się wyposażył w takie do Talbota. Mógłbyś napisać z kim można się skontaktować, aby takie nabyć (np email)? Ile te cudeńka kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 Te szprychy, to prywatna, jednostkowa produkcja Wojtka Fajgi z forum PWM, zrobiona na moją prośbę, w/g mojego własnego komputerowego projektu. Koszty w sumie to 75zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam Przednie koła gotowe: A tylne czekają już na malowanie: I jeszcze zdjęcia całości, zmontowanej na sucho, w klasyczną kupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Pomalowałem tylne koła, dorobiłem trochę brakujących elementów przy bębnach hamulcowych i już na stałe posklejałem wszystko w całość: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Pięknie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Przepięknie wyszła Ci ta Alfa. Elementem, który zdradza, że to model są (w mojej opinii) kapselki kół. Na zdjęciach w realu (jak np. tu http://www.supercars.net/Pics?viewCarPic=y&source=carGal&carID=22&pgID=1&pID=4502) wydają się one bardziej błyszczące. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Dzięki. Nakrętki kół oczywiście będą pomalowane błyszczącą farbą, co już sobie założyłem wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Idealny przykład jak można zrobić coś pięknego praktycznie z niczego Bardzo mi się podoba i chyba jak wszyscy czekam na końcową galerię Pozdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Idealny przykład jak można zrobić coś pięknego praktycznie z niczego Dokładnie tak jak piszesz! Bardzo podoba mi sie Twoj model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 12 Maja 2011 Autor Share Napisano 12 Maja 2011 Witam Dokleiłem ostatnie elementy modelu, w postaci zapinek maski silnika, uchwytów do jej podnoszenia i wiatrochronu, które zrobiłem od podstaw. Gotowy model powędrował na podstawkę. Podsumowując nie było łatwo. Żeby zrobić z tego zestawu coś sensownego, trzeba się zdrowo na pocić. Chciałbym tutaj podziękować wszystkim oglądającym i komentującym moje poczynania. Szczególne podziękowania składam Wojtkowi Fajdze z forum PWM, bez którego pomocy z pewnością nie miał bym świetnie prezentujących się szprych No i to tyle, zapraszam do galerii viewtopic.php?p=413110#413110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelowy Napisano 1 Stycznia 2020 Share Napisano 1 Stycznia 2020 Hej, odgrzewam temat: czy jest szansa aby autor udostępnił zdjęcia z tej relacji ponieważ linki do photobucket'a przestały działać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi