Skocz do zawartości

T 28 1:35- Aer Eastern Express

skikut87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dzięki wielkie panowie

Panzer nie tylko ty byleś tym załamany ja osobiście chciałem sobie już dać z tym spokój. Ciepnąć go w kat i zapomnieć o nim

Dumo raczej jeszcze trochę minie zanim Cie dogonię bo u mnie trza na każdym kroku coś przerabiać.

Model pochłoną jak na razie 2 karty telefoniczne parę płaskich elementów plastikowych i uwaga uwaga CAŁĄ SZPACHLE Tamki

Ale motywuj mnie fakt ze parę rzeczy w nim nie spieprzono np mocowania Km które są bardziej wierne oryginałowi niż Alanger lub icm a zwłaszcza mocowanie km w wierzy głównej

A tak z innej beczki. Ma może ktoś z was przepis jak zrobić te podpory anteny na wierzy głównej bo właśnie wyżuciłęm mój patent czyli pałeczki do uszu i igły

Witam!

Zawsze mi się podobał ten czołg! Także będę obserwował, a na razie pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie

Paweł

pytałeś się Dumo to i masz szybkie fotki z tego co na razie zrobiłem

A nie wystraszcie się tych kolorów używam ich po to by lepiej widzieć gdzie jeszcze pod szpachlować lub zeszlifować.

img4934tr.jpg

img4938y.jpg

Może jutro dam lepsze fotki...

Witam zdjęcia z niewielkiego postępu plus pokryłem model w większości farba by was tak nie raziło moje brzydkie kaczątko

A teraz przymusowa przerwa z racji na czekanie na nity z allegro i paczkę od Dumo

img4958o.jpg

img4956d.jpg

img4955k.jpg

img4954a.jpg

img4953a.jpg

Witam pewnie zmartwicie się ze moja przerwa była taka krotka ale na pocieszenie powiem ze to jeden z ostatnich postów przed malowaniem.

Paczka od Dumo zmieniła moja wizje tego modelu to tez zaledwie po 5 min oglądania jej zawartości już rwałem swój model:D

gdy czekałem na paczki zrobiłem sobie tka dla frajdy łopaty

a teraz zdjęcia które może wam będą przypominać t 28 , wszelkie uwagi mile widziane a ja uciekam do projektu z PKMów...

img4971x.jpg

img4961nv.jpg

img4963s.jpg

img4975p.jpg

img4969j.jpg

img4968g.jpg

img4972e.jpg

Cześć!

Ten czołg jest tak fajnie brutalny... Ale co było w tej paczce od Dumo i jaka jest teraz Twoja wizja tego modelu? Gratuluję postępów i życzę powodzenia w dalszej budowie, pozdrawiam

Paweł

Było:

cała antena która jak widać wykorzystałem

gąsienice KM lina ( dla mnie ważne są uszy liny ) dwa rodzaje armat i tu się zastanawiam cz nie przerobić go teraz na wersje z ,,długa lufa,,

no i ramki z pięknego plastiku To tez już dorobiłem sobie a właściwie wystrugałem wszystkie narzędzie jakie ten czołg posiadał kilofy itp..

• 3 weeks later...

Witam dziś skończyłem malowania z których nie jestem zadowolony 1 raz malowałem samymi akrylami i stwierdzam ze już tego błędu w życiu nie popełnię. Pistolet raz malował dobrze raz w ogóle a czasami pluł i tak z takie o to zabawy po poprawieniu pędzlem wyszło mi takie coś

1004353g.jpg

1004351.jpg

1004347l.jpg

1004346s.jpg

zastanawiam się nad zmyciem tego brzydactwa

Mnie się podoba :] Kamo nie jest idealne, ale pewnie w rzeczywistości też takie nie było. Trudno jest idealnie namalować kamo na takim kolosie Mnie malowanie przekonuje.

Cześć!

Ja też myślę, że na podstawę do przybrudzania taki kamuflaż się nadaje, ale oczywiście ty to lepiej widzisz, a poza tym to Twój model... Mnie się podoba dobór kolorów, pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej budowie

Paweł

dzięki Panowie. Cieszę się ze wam się podoba

Wczoraj sobie pomyślałem ze faktycznie potraktuje go olejami i płukankami. Wtedy zobaczymy co z tego wyjdzie i cz y go myc cz nie

no i nie zmyłem tego kamo zaryzykowałem i jestem zadowolony

Tak wygląda bo 2 washach i olejach

1004379.jpg

1004378.jpg

1004376.jpg

1004375.jpg

1004374p.jpg

1004372z.jpg

1004371.jpg

sorki za fotki robione na szybkości

Cześć!

Tak jak myślałem - wygląda dobrze, nawet z bliska. Gratuluję efektu i pozdrawiam

Paweł

Witam

Poszedł ostatni wasz i jaka dla mnie wystarczy bo jeszcze dojdzie syfek o obicia:D

1004433.jpg

1004428q.jpg

1004426u.jpg

1004423x.jpg

1004421t.jpg

1004419f.jpg

Pozdrawiam

Daniel Sarnowicz