Skocz do zawartości

Tiger I Initial [Dragon, Friulmodel, RBmodel][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wiadomo wszystko musi być na tip top przed malowaniem

Czyli poprawisz ułożenie elementów tam gdzie jest szpara?

Jak pisałem już chyba 3 razy TAK poprawie jak moim późnym tygrysku.

a ten czołdziek ma na hamulcu wylotowym srube mocującą tegoż na górze? :P

Tomku wkleje natychmiast jak zdobędę jakieś cieniutkie szczypczyki bo chwilowo nie posiadam.

• 2 weeks later...

noo ale mozna je latwo dorobic, wez wyciagnij nad ogniem ramke do odpowiedniej grubosc i potem nozem goracym spłaszcz sobie koncowki zeby byl grzybek, albo jak Ci zostaly te gotowe preciki ktore daje voyager do swoich setow to ich uzyj po splaszczeniu koncowek.

no i troche szkoda ze nie ma fototrawionych zapinek, dragon nie dał ich tak jak w poźnych?

• 4 weeks later...

Zapinki sa ale nie chcialo mi sie z nimi bawic...

Modulejszyn in progres, nadal nie jestem przekonany do tak mocnej modulacji zawsze robie leciutka modulacje dwoma kolorami, tutaj pokusilem sie az o 4 kolory: 2 odcienie szarosci i 2 niebieskawe.

p260211173101.jpg

p2602111731.jpg

Niestety nie posiadam chwilowo aparatu dlatego fotki cyknalem telefonem. Jeszcze dzisiaj jak wystarczy czasu wymaluje osprzet i szczegoly.

Wymalowany bazowo jeszcze pare poprawek i sido. Gąski wymoczone w domestosie pewna osoba znów mnie na to namówiła ale tym razem na szczęście wyszło choć gdzie nie gdzie zrobiły się białe plamy.

p1020334b.jpg

p1020335g.jpg

p1020336v.jpg

p1020337g.jpg

p1020338b.jpg

Troszkę nie tak ze światłocieniem. Boczne części wieży i kadłuba są jaśniejsze ku górze, natomiast górne powierzchnie wozu są ciemniejsze, a to one powinny być najlepiej naświetlone. Lufa wraz z jarzmem jest z góry dobrze naświetlona, natomiast górna powierzchnia wieży już przyciemniona, to spora niekonsekwencja. Kolory wprawdzie są zróżnicowane i nie wygląda to jak szary klocek, ale światłocień wygląda nienaturalnie. Mam wrażenie, że aero Ci prószyło, widać to na zdjęciach. Obawiam się, że ten efekt może być dużo bardziej widoczny na zbliżeniach, no ale może washe itd zniweluję troszkę efekt.

Górna część pancerza nadal odstaje:/

Ludzie mówie już któryś raz nie jestem przekonany do modulacji światło będzie jak go wyniose na słońce...

Chodziło mi bardziej o wypłowienia a i tak to wszystko zaniknie po filtrach i płukankach.

Styram go maxymalnie.

Ludzie mówie już któryś raz nie jestem przekonany do modulacji światło będzie jak go wyniose na słońce...

Chodziło mi bardziej o wypłowienia a i tak to wszystko zaniknie po filtrach i płukankach.

Styram go maxymalnie.

Modulacja to właśnie efekty świetlne ;] Fajnie, że nie jesteś przekonany, ale jak się pisze, że się robi "modulację", to widzowie spodziewają się właśnie modulacji, a nie czegoś co ma służyć wypłowieniom i właściwie to ma zniknąć pod filtrami. O ile przy prawdziwej modulacji dodanie koloru niebieskiego ma sens, bo faktycznie światło potrafi tak grać, że szarość może wpadać w kolor niebieski, to już szarość nie płowieje w kolorze niebieskim ;]

Ale sie ludzie co chwila czepiaja, idz ostro do przodu i powodzenia :-)

Aaa przyzwyczaiłem się moje tematy są zawsze kontrowersyjne

nie obraź się ale oglądając kilka twoich wątków wydaje mi się że troche za bardzo się śpieszysz z budową modeli jeden nieskończony zaczynasz drugi przez to być może efekty nie zawszę się wszystkim podobają. Ale ktoś kiedyś powiedział że model ma cieszyć oko modelarza jak Ci się takie podobają to OK

nie obraź się ale oglądając kilka twoich wątków wydaje mi się że troche za bardzo się śpieszysz z budową modeli jeden nieskończony zaczynasz drugi

Ale zaczynanie 10 modeli rocznie, a kończenie 3 to chyba norma u modelarzy