mae Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Wiadomo wszystko musi być na tip top przed malowaniem Czyli poprawisz ułożenie elementów tam gdzie jest szpara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Wiadomo wszystko musi być na tip top przed malowaniem Czyli poprawisz ułożenie elementów tam gdzie jest szpara? Jak pisałem już chyba 3 razy TAK poprawie jak moim późnym tygrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Czołdziek i moje piękna stancjowa glazura pamiętająca początki PRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 a ten czołdziek ma na hamulcu wylotowym srube mocującą tegoż na górze? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 a ten czołdziek ma na hamulcu wylotowym srube mocującą tegoż na górze? :P Tomku wkleje natychmiast jak zdobędę jakieś cieniutkie szczypczyki bo chwilowo nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Dzisiaj szaleje trzecia para friulek sklecona przez wieczorek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Drugi model: budowa ukonczona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 a gdzie zapodziałeś te grzybki po bokach na osłonach pancernych wydechów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Jeden mi sie kucze ulamal nie wiem jakim cudem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 noo ale mozna je latwo dorobic, wez wyciagnij nad ogniem ramke do odpowiedniej grubosc i potem nozem goracym spłaszcz sobie koncowki zeby byl grzybek, albo jak Ci zostaly te gotowe preciki ktore daje voyager do swoich setow to ich uzyj po splaszczeniu koncowek. no i troche szkoda ze nie ma fototrawionych zapinek, dragon nie dał ich tak jak w poźnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Zapinki sa ale nie chcialo mi sie z nimi bawic... Modulejszyn in progres, nadal nie jestem przekonany do tak mocnej modulacji zawsze robie leciutka modulacje dwoma kolorami, tutaj pokusilem sie az o 4 kolory: 2 odcienie szarosci i 2 niebieskawe. Niestety nie posiadam chwilowo aparatu dlatego fotki cyknalem telefonem. Jeszcze dzisiaj jak wystarczy czasu wymaluje osprzet i szczegoly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 Wymalowany bazowo jeszcze pare poprawek i sido. Gąski wymoczone w domestosie pewna osoba znów mnie na to namówiła ale tym razem na szczęście wyszło choć gdzie nie gdzie zrobiły się białe plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Troszkę nie tak ze światłocieniem. Boczne części wieży i kadłuba są jaśniejsze ku górze, natomiast górne powierzchnie wozu są ciemniejsze, a to one powinny być najlepiej naświetlone. Lufa wraz z jarzmem jest z góry dobrze naświetlona, natomiast górna powierzchnia wieży już przyciemniona, to spora niekonsekwencja. Kolory wprawdzie są zróżnicowane i nie wygląda to jak szary klocek, ale światłocień wygląda nienaturalnie. Mam wrażenie, że aero Ci prószyło, widać to na zdjęciach. Obawiam się, że ten efekt może być dużo bardziej widoczny na zbliżeniach, no ale może washe itd zniweluję troszkę efekt. Górna część pancerza nadal odstaje:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Modulacja to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Raczej przypadkowy efekt ,nieprzemyślany. Brak konsekwencji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Ludzie mówie już któryś raz nie jestem przekonany do modulacji światło będzie jak go wyniose na słońce... Chodziło mi bardziej o wypłowienia a i tak to wszystko zaniknie po filtrach i płukankach. Styram go maxymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Jedziesz Dumo czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Ludzie mówie już któryś raz nie jestem przekonany do modulacji światło będzie jak go wyniose na słońce... Chodziło mi bardziej o wypłowienia a i tak to wszystko zaniknie po filtrach i płukankach. Styram go maxymalnie. Modulacja to właśnie efekty świetlne ;] Fajnie, że nie jesteś przekonany, ale jak się pisze, że się robi "modulację", to widzowie spodziewają się właśnie modulacji, a nie czegoś co ma służyć wypłowieniom i właściwie to ma zniknąć pod filtrami. O ile przy prawdziwej modulacji dodanie koloru niebieskiego ma sens, bo faktycznie światło potrafi tak grać, że szarość może wpadać w kolor niebieski, to już szarość nie płowieje w kolorze niebieskim ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Ale sie ludzie co chwila czepiaja, idz ostro do przodu i powodzenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Ale sie ludzie co chwila czepiaja, idz ostro do przodu i powodzenia :-) Aaa przyzwyczaiłem się moje tematy są zawsze kontrowersyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 A mi się podoba! o! Co to za szkrab się tam schował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Dzięki A oto szkrabek [panzer IV Adama]: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Ta IV to C Dragona jeśli dobrze widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 nie obraź się ale oglądając kilka twoich wątków wydaje mi się że troche za bardzo się śpieszysz z budową modeli jeden nieskończony zaczynasz drugi przez to być może efekty nie zawszę się wszystkim podobają. Ale ktoś kiedyś powiedział że model ma cieszyć oko modelarza jak Ci się takie podobają to OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 nie obraź się ale oglądając kilka twoich wątków wydaje mi się że troche za bardzo się śpieszysz z budową modeli jeden nieskończony zaczynasz drugi Ale zaczynanie 10 modeli rocznie, a kończenie 3 to chyba norma u modelarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi