Czesio Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Witam To mój pierwszy model na tym forum Trochę historii : HMS Harvester - Brytyjski niszczyciel H-class. Zwodowany w 29 Września 1939r. Zatopił U-34 oraz U-444. Został zatopiony przez U-432 w 1943r. Model : Krótko... tragedia. Ogólne spasowanie części, oceniam na 3/10, między pokładem a burtami około 1mm szpara po 90% obwodu Detali brak ale czego się można spodziewać po modelu z 8zł . Próbuję coś z niego wycisnąć. Na razie skleiłem nadbudówki, kadłub i zaszpachlowałem go. Zrobiłem też barierki na lewej stronie dolnego pokładu. Krzywe jak cho....a zwłaszcza na rufie ale po pomalowaniu raczej nie będzie się tak rzucać w oczy . A teraz foty : Do wyszlifowania została przednia nadbudówka. Zdjęcia są trochę ciemne, następne powinny być lepsze . Przy robieniu zdjęć urwałem komin . Pozdrawiam Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 te relingi to totalna masakra . moim zdaniem już lepiej by wyglądał bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 To mój pierwszy okręcik . W realu różnica poziomu waha się w granicach 0,5mm, a relingi mają 3 mm wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Model nie jest w skali 1:700, a 1:500. Z relingami fototrawionymi w tej skali będzie trudno. A to co jest obecnie, to niestety relingów nie przypomina. Faktycznie lepiej byłoby bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Faktycznie mój błąd już poprawiam EDIT: Model jest do treningu brudzenia itp. przed Schnellbootem w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Faktycznie mój błąd już poprawiamEmbarassed Cool EDIT: Model jest do treningu brudzenia itp. przed Schnellbootem w 1:72 Razz nie przejmuj się. Następny będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Prace stanęły? Może uda Ci się wykonać go lepiej, jak ten z obrazka poniżej (miniaturka jest linkiem do dużego rozmiaru)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Niestety nie otwiera się fotosik.pl ale nie ma za bardzo co oglądać :] Relacji nie będzie bo modelem zajął się brat (5lat) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi