Czesio Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Witam To mój pierwszy model na tym forum Trochę historii : HMS Harvester - Brytyjski niszczyciel H-class. Zwodowany w 29 Września 1939r. Zatopił U-34 oraz U-444. Został zatopiony przez U-432 w 1943r. Model : Krótko... tragedia. Ogólne spasowanie części, oceniam na 3/10, między pokładem a burtami około 1mm szpara po 90% obwodu Detali brak ale czego się można spodziewać po modelu z 8zł . Próbuję coś z niego wycisnąć. Na razie skleiłem nadbudówki, kadłub i zaszpachlowałem go. Zrobiłem też barierki na lewej stronie dolnego pokładu. Krzywe jak cho....a zwłaszcza na rufie ale po pomalowaniu raczej nie będzie się tak rzucać w oczy . A teraz foty : Do wyszlifowania została przednia nadbudówka. Zdjęcia są trochę ciemne, następne powinny być lepsze . Przy robieniu zdjęć urwałem komin . Pozdrawiam Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj
melmak Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 te relingi to totalna masakra . moim zdaniem już lepiej by wyglądał bez nich. Cytuj
Czesio Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Napisano 17 Stycznia 2011 To mój pierwszy okręcik . W realu różnica poziomu waha się w granicach 0,5mm, a relingi mają 3 mm wysokości Cytuj
sokol Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 Model nie jest w skali 1:700, a 1:500. Z relingami fototrawionymi w tej skali będzie trudno. A to co jest obecnie, to niestety relingów nie przypomina. Faktycznie lepiej byłoby bez nich. Cytuj
Czesio Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Napisano 17 Stycznia 2011 Faktycznie mój błąd już poprawiam EDIT: Model jest do treningu brudzenia itp. przed Schnellbootem w 1:72 Cytuj
Macisso Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 Faktycznie mój błąd już poprawiamEmbarassed Cool EDIT: Model jest do treningu brudzenia itp. przed Schnellbootem w 1:72 Razz nie przejmuj się. Następny będzie lepszy Cytuj
Kermit Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Prace stanęły? Może uda Ci się wykonać go lepiej, jak ten z obrazka poniżej (miniaturka jest linkiem do dużego rozmiaru)? Pozdrawiam Cytuj
Czesio Napisano 3 Marca 2011 Autor Napisano 3 Marca 2011 Niestety nie otwiera się fotosik.pl ale nie ma za bardzo co oglądać :] Relacji nie będzie bo modelem zajął się brat (5lat) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi