Skocz do zawartości

Dirty Chevy Fleetline

mzmichal

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam wam mój model, amerykańską warszawę . Po wielu wypowiedzianych słowach na "K" udało mi się go złożyć . Bolączką tego modelu jest dopasowanie części. Niestety nie ma jednego elementu z układu kierowniczego, co zresztą widać na zdjęciach podwozia. Element brakujący nachodził na miskę olejową. Maskę oraz grill bardziej już nie mogłem znaczy się nie chciałem dopasować. Tylnie światła bym wy&*%lił . Tylni zderzak oraz rejestracja specjalnie krzywo przyklejone.

Model lekko przybrudzony. Dlaczego? Chciałem na początku zrobić czysto jak by wyjechał przed chwilą z fabryki. Nie wyszedł mi lakier. Kasta była dwa razy malowana, moczona w krecie między malowaniami. Pierwszy lakier nie nadawał się na nic. Obejrzałem trochę zdjęć na necie tego auta w realu i postanowiłem trochę go przybrudzić. Jeszcze do końca nie opanował techniki malowania aero. Za drugim malowaniem położyłem 3 warstwy light blue i dwie cienkie lakieru modelmaster gloss. Była mała polerka papierami 2400 i 4000.

Pierwszy raz okablowałem model .

-przewód paliwowy z pompy paliwowej do gaźnika

-kabel próżniowy w odwrotną stronę

-kabel z cewki do rozdzielacza

-oraz z rozdzielacza 6 kabli do świec

Wnętrze schludnie, prosto z pudła, kolor mieszany z kilku farbek. Nad wnętrzem nie chciałem pracować, zależało mi na wyglądzie zewn.

Wątku warsztatowego nie poprowadziłem bo nie chciałem. W między czasie zacząłem z nerwów na cheviego składać mercurego. Tutaj macie link do in-boxa: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=23751

Mam trochę mieszane uczucia co do wykonania. Z jednej strony jestem zadowolony, z drugiej wiem że mógbłym go zrobić o wiele lepiej. Wiem że stać mnie na więcej.

Proszę o szczere komentarze.

ss859111.jpg

ss859112.jpg

ss859113.jpg

ss859084.jpg

ss859083.jpg

ss859090.jpg

ss859076.jpg

ss859077.jpg

ss859078.jpg

ss859085.jpg

ss859086.jpg

ss859089.jpg

ss859100.jpg

ss859101.jpg

ss859103.jpg

ss859104.jpg

ss859106.jpg

ss859107.jpg

ss859108.jpg

ss859068.jpg

ss859073.jpg

ss859116.jpg

ss859117.jpg

ss859118.jpg

ss859119.jpg

ss859120.jpg

ss859121.jpg

Jeszcze dwa warsztatowe zdjęcia się znalazły:

ss859059.th.jpg

ss859060.th.jpg

Jutro niestety opuszczam nasz kraj na jakiś okres i jadę pracować

Miły staruszek. Zabieg z brudzeniem bardzo mi się podoba, tym bardziej, że, jak mówiłeś, był nieco wymuszony przez problemy z lakierem. Wygląda na zamierzony. Fajny akcent z kapselkiem, tzn. jego brakiem. Komora silnikowa też robi dobre wrażenie. Nie wiem tylko o co chodzi z tym czerwonym na silniku - jak to ma być rdzawy nalot to chyba troszkę za intensywny. Fajnie wyszedł też tłumik. Ogólnie miło popatrzeć.

Pzdr.

O samym modelu się nie wypowiem, bo w sumie nie moja działka, ale o brudzeniu już tak. Wg. mnie jest zrobione po porstu źle i na szybkiego. Nadkola są czymś poszarzone, za to linie podziału w nich są już czyste, a to przecież tam zebrałoby się więcej brudu. Wewnętrzna strona nadkoli też jest czyściutka, tak samo jak wewnętrzna strona kół. Gdyby dodać tu trochę choćby suchych pasteli, albo pigmnetów byłoby dużo lepiej, niestety teraz wygląda to przeciętnie.