mzmichal Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Przedstawiam wam mój model, amerykańską warszawę . Po wielu wypowiedzianych słowach na "K" udało mi się go złożyć . Bolączką tego modelu jest dopasowanie części. Niestety nie ma jednego elementu z układu kierowniczego, co zresztą widać na zdjęciach podwozia. Element brakujący nachodził na miskę olejową. Maskę oraz grill bardziej już nie mogłem znaczy się nie chciałem dopasować. Tylnie światła bym wy&*%lił . Tylni zderzak oraz rejestracja specjalnie krzywo przyklejone. Model lekko przybrudzony. Dlaczego? Chciałem na początku zrobić czysto jak by wyjechał przed chwilą z fabryki. Nie wyszedł mi lakier. Kasta była dwa razy malowana, moczona w krecie między malowaniami. Pierwszy lakier nie nadawał się na nic. Obejrzałem trochę zdjęć na necie tego auta w realu i postanowiłem trochę go przybrudzić. Jeszcze do końca nie opanował techniki malowania aero. Za drugim malowaniem położyłem 3 warstwy light blue i dwie cienkie lakieru modelmaster gloss. Była mała polerka papierami 2400 i 4000. Pierwszy raz okablowałem model . -przewód paliwowy z pompy paliwowej do gaźnika -kabel próżniowy w odwrotną stronę -kabel z cewki do rozdzielacza -oraz z rozdzielacza 6 kabli do świec Wnętrze schludnie, prosto z pudła, kolor mieszany z kilku farbek. Nad wnętrzem nie chciałem pracować, zależało mi na wyglądzie zewn. Wątku warsztatowego nie poprowadziłem bo nie chciałem. W między czasie zacząłem z nerwów na cheviego składać mercurego. Tutaj macie link do in-boxa: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=23751 Mam trochę mieszane uczucia co do wykonania. Z jednej strony jestem zadowolony, z drugiej wiem że mógbłym go zrobić o wiele lepiej. Wiem że stać mnie na więcej. Proszę o szczere komentarze. Jeszcze dwa warsztatowe zdjęcia się znalazły: Jutro niestety opuszczam nasz kraj na jakiś okres i jadę pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Miły staruszek. Zabieg z brudzeniem bardzo mi się podoba, tym bardziej, że, jak mówiłeś, był nieco wymuszony przez problemy z lakierem. Wygląda na zamierzony. Fajny akcent z kapselkiem, tzn. jego brakiem. Komora silnikowa też robi dobre wrażenie. Nie wiem tylko o co chodzi z tym czerwonym na silniku - jak to ma być rdzawy nalot to chyba troszkę za intensywny. Fajnie wyszedł też tłumik. Ogólnie miło popatrzeć. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Całkiem ładny modelik. Jeśli cokolwiek Ci nie wyszło to sprytnie ukryłeś wszystkie usterki. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Bardzo ładny. Mogłeś leciutko wgnieść tylny zderzak co uzasadniało by jego zawieszenie. Ale i tak bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 O samym modelu się nie wypowiem, bo w sumie nie moja działka, ale o brudzeniu już tak. Wg. mnie jest zrobione po porstu źle i na szybkiego. Nadkola są czymś poszarzone, za to linie podziału w nich są już czyste, a to przecież tam zebrałoby się więcej brudu. Wewnętrzna strona nadkoli też jest czyściutka, tak samo jak wewnętrzna strona kół. Gdyby dodać tu trochę choćby suchych pasteli, albo pigmnetów byłoby dużo lepiej, niestety teraz wygląda to przeciętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi