pilex7 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Zrobiłem sobie ostatnie takie przymiary w różnych skalach, żeby łatwo można było sobie sprawdzić czy samolocik, który ma długość 10 metrów, rzeczywiście tyle ma Całość została napisana w postscripcie, a następnie przekonwertowana do PDF’a. Skala 1:100 została umieszczona głównie po to, żeby można było sprawdzić czy drukarka drukuje rzeczywiście w 1:1. Jeżeli po wydruku okaże się, że linijka jest zbyt krótka lub zbyt długa to przy drukowaniu należy odpowiednio podać skalę np., 99,3% lub 100,5%. Przykładowy fragment Jeżeli potrzebne są inne skale lub inne wielkości linijek to nie ma problemu, mogę zrobić nawet o długości jednego metra, a wszelkie uwagi mile widziane. Link do pobrania pliku w formacie PDF tu: linijkaA4_01.pdf Gdyby było zainteresowanie to mógłbym również takie linijki wykonać z przeźroczystego lub białego plastiku. Edytowane 23 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2011 Fajny pomysł z tymi linijkami - z pewnością znajdą wielu chętnych. Dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Fajne te linijki, tylko z podziałką mały błąd. Jednostki po przeskalowaniu powinny być w cm, nie w mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Fajne te linijki, tylko z podziałką mały błąd. Jednostki po przeskalowaniu powinny być w cm, nie w mm. Dzięki. Linijki w PDF'ie są dobrze, natomiast w przykładowym rysunku rzeczywiście jest bład. Do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Ja też się przyłączam do podziękowań. Należy się . Mam sugestię, może następną wersję zrobić wzdłuż kartki (pewnie wyjdą wtedy dwie strony) no i przydała by się skala 1/35, jeśli to możliwe. Jeszcze raz dzięki, plik zapisany, wydrukowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Format A4 landscape, skala 1:35 dodana Link do pobrania pliku w formacie PDF tu: linijkaA4_02.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Bardzo, bardzo fajna rzec. Już sobie wydrukowałem z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi