apsik41 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Oto jedna z moich pierwszych dioramek jakie wykonałem. Proszę o łagodny werdykt... Skala 1:35 Zestaw Dragona ( 6057-03) Przedstawiłem ich jako obrońców Królewca. Mam nadzieje że się wam spodoba. Chciałbym podziękować grzesiowi z forum oraz mojej mamie za pomoc w prawidłowym dorzuceniu zdjęć. Serdecznie pozdrawiam. Edytowane 24 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Postaraj się robić zdjęcia na jakimś jednolitym, nierozpraszającym uwagi tle. Poza tym zdjęcia są wstawione chyba niezgodnie z regulaminem, ale to już sprawa dla administracji... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 No właśnie nie mogę inaczej zdjęć wstawić, a chciałbym wstawić tak jak w innych tematach, że od razu się wyświetlają. Ale nie mogę. HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Odpowiem tak, jak już nieraz odpowiadałem - należy wstawić link do obrazka a nie do strony przechowującej obrazki, dodatkowo umieszczając go za "przedrostkiem" : . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Myślałem aby przylepić jakiś plakat propagandowy do mórku i postawić jakieś stare skrzynki przykryte płachtą czy coś takiego. Ale na razie nie posiadam takich bajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Co do plakatów to możesz poszukać w internecie, dużo jest tego na jakiś forach lub stronach tematycznych, można by wydrukować i trochę obrobić. A co do samej dioramki to bardzo ładna tylko brakuje właśnie jakiś detali o których już wcześniej wspomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Dodatkowo też myślałem aby przylepić drewnianą ramkę do podstawy deski aby zakryć te brzydkie ślady cięcia deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 A oto plakaty które znalazłem w necie i uznałem że najlepiej będą się nadawać (Pomińmy problem z wydrukowaniem tego, troszkę mi to zajmie, gdyż mam zepsutą drukarkę). Niektórzy pewnie myślą że błędnie wstawiłem tutaj tę dioramkę, ale ta mała makietka będzie częścią ciut większej na której znajdzie się... (to jest niespodzianka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Dodatkowo też myślałem aby przylepić drewnianą ramkę do podstawy deski aby zakryć te brzydkie ślady cięcia deski W pierwszym leprzym sklepie z materialami budowlanymi znajdziesz listwy wykonczeniowe np do paneli czy jakiegos innego rodzaju podlogi,kosztuja pare zloty ale ladnie wygladaja.Mozesz tez rozejrzec sie za kontownikami drewnianymi,tez ladna ramke idzie z nich zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Cześć Popracuj jeszcze nad mundurami Germańców, ubrani są oni w płachty maskujące i powinny mieć kamuflaż typu Splinter czyli brakuje jeszcze "deszczyku". Wątpliwy wydaje się również żółty kolor chełmów w zimie, przecież to nie Afryka, poza tym nie jest źle, działaj dalej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Zmylił mnie kolor w instrukcji. Ale jeśli mówisz że jest to niezgodne z prawdą historyczną, to będę musiał to przemalować. A co do "deszczyku" to ciężko będzie to zrobić, ale postaram się porobić cieniutkie paski. A i co myślicie o plakatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Cześć, Moim zdaniem nie są to dobre plakaty na koniec wojny, w 1945 r. raczej zachęcano do obrony Vaterlandu i wstąpienia do Volksturmu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Co do kamuflażu Splittertarnmuster: http://farm4.static.flickr.com/3011/2291177059_59b2832123.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 Ok. Dziękuje za pomoc. Germańce poczekają troszke na malowanie ( brak wolnego czaru) a co do plakatów to poszukam lepszych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam, po długiej nieobecności. W końcu udało mi się znaleźć troszkę czasu i od razu zabrałem się do roboty. Chciałem zrobić "na szybkiego" ten "deszczyk" o którym mówił Cesarz oraz PiterATS. Tak więc użyłem do tego celu cienkopisu czornego. No i klops. Zacząłem od dołu płaszcza, szło dobrze. W górnej części płaszcza już tak dobrze to nie wyglądało. Załamałem się prawie, myślałem że spartoliłem całą figurkę. Lecz na szczęście okazało się, że z łatwością można to zmyć. Poza tym efekt "deszczyku" robionego cienkopisem nie był zadowalający z tego względu, że krople były zbyt duże i w ogóle brzydko się to prezentowało. Tak więc po zmyciu pechowego deszczyku, zabrałem się za stworzenie nowego. Nowy "deszczyk" wykonałem ołówkiem z IKEI (a raczej ołóweczkiem). Prezentuje się o wiele lepiej, lecz miałem drobne problemy z nałożeniem go w górnej części kombinezonu. Pytanie: Dlaczego nie zrobiłem tego farbą? Bałem się zepsuć całą figurkę, cała praca poszła by na marne, i musiał bym zaczynać od 0. A poza tym, mam 8 miesięczną siostrę i w domu malować nie mogę, chyba że do piwnicy bym zszedł, ale tam ciemno, zimno i w ogóle. Niektórzy pewnie myślą że błędnie wstawiłem tutaj tę dioramkę, ale ta mała makietka będzie częścią ciut większej na której znajdzie się... Very Happy (to jest niespodzianka) Smile Surprised Very Happy Myślałem przez pewien czas aby wykonać jedną wielką makietę złożoną z kilku mniejszych, ale.... odechciało mi się. A niespodzianką miał być pojazd i to wcale nie mały. Jest on zaczęty, ale... nieskończony. Chodzi o to, że to mój pierwszy pojazd w tej skali i chciał bym aby wyszedł jak najlepiej. Zastosuje przy nim wszystkie znane mi techniki i troszkę przy nim poeksperymentuje( tylko bez przesady). Jeśli chodzi o zdjęcia, to już niedługo je zrobię i wstawię. Ale może to zająć troszku czasu. A diorama chyba będzie inna, lecz tę zachowam na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Hej, figurki się świecą, pociągnij lakierem matowym, będzie lepiej oglądać. I co to za piaskowe hełmy?W takich warunkach, chyba, że chłopcy dostali od kolegów z DAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi