Michał M. Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Co ja będę mówił, pierwszy model, większość z was już go pewnie widziała na innych forach. Te międzyosiówki od Italeri to badziewie, wzorowałem się na tych Smala. ;) Szpachla przez noc wyschnie i jutro je wyszlifuje. Idealnie pasują. Teraz fotele , za które mnie zabijecie pewnie. Jeszcze nie skończone. ;) Wzór: scania.pl Moja opcja... No i jeden ze zbiorników od Adriana, gotowy do malowania. Obejmy zrobię swoje. ;) No i przymiarka całości: Uhuhuhuhu ale się żem rozpyndził... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Jeden zbiornik gotowy, teraz tylko pomalować "zakrętkę" i wsio. A tu drugi który w porównaniu do stanu wyjściowego wygląda za*ebiście, to co użytkownik Iraz z nim zrobił to był kosmos, poklejony, malowany kilka set razy itp. Wszystko takie zakurzone bo szlifowałem zbiornik i pył poleciał na Szkanie. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Do "wsio" to chyba jeszcze daleko, wg mnie. Ale jezeli Ciebie zadowala efekt to najważniejsze. Ja bym popatrzył jeszcze troche na fotki oryginału, tam napewno obejmy maja rowna szerokosc i nie obejmuja tylko zbiornika a mocuja go do ramy aby nie spadl z lap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Do "wsio" to chyba jeszcze daleko, wg mnie. Ale jezeli Ciebie zadowala efekt to najważniejsze. Ja bym popatrzył jeszcze troche na fotki oryginału, tam napewno obejmy maja rowna szerokosc i nie obejmuja tylko zbiornika a mocuja go do ramy aby nie spadl z lap. Te moje obejmy mają równą szerokość ale na fotce tego nie widać. Nie będę nic więcej przy nich robił w tym modelu bo to mój pierwszy model ale w następnym zrobię tak jak 1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 No to jak pierwszy to nie lepiej zrobić jak z pudełka tylko pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 No to jak pierwszy to nie lepiej zrobić jak z pudełka tylko pomalować? To nie jest pudełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 A co przepraszam bardzo?? Widzę ze kolega nie zrozumiał o co chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Aaa, o to chodziło. Ja już od samego początku lubię postawić sobie poprzeczkę dość wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Szlifuj ,szlifuj a na pewno coś ciekawego z tego wyjdzie. ,A obejmy miały być w równej odległości od siebie, a nie równej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Szlifuj ,szlifuj a na pewno coś ciekawego z tego wyjdzie. ,A obejmy miały być w równej odległości od siebie, a nie równej szerokości. No to wyszło na dobre że zerwałem te obejmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Pomalowałem co nie co w Scanii czarnym Motipem. Mam poważny dylemat czy malować kabinę na czarno lub biało... Ten biały ma coś w sobie. ;) Lampy: Dach: Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. P.S. Wiem, spier***iłem schowek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djla Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 a jak zrobiles te SSy? bo ciemne sa i troche slabo widac, a opony dales z naczepy na nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 a jak zrobiles te SSy? bo ciemne sa i troche slabo widac, a opony dales z naczepy na nie? SS'y to KFS, opony z naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Pomaluj ją na biało z czarnym dołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Pomaluj ją na biało z czarnym dołem. Już za późno, ale dam jej na kabinę biały gryf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Szkoda znaczy mi chodziło o to żeby kabina była biała a reszta czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał M. Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf xf 105 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 super model robisz ziomalu może sie spotkamy na zawodach które będa w kepnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Czy nikt nic nie zrobi z tym gościem, jedyne co robi dobrze to syf na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Sandi, niestety tacy się zdarzają...;-/ Ogólnie model fajny, tylko dla mnie troszke za mało białego, albo mi się coś nie widziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi