Mierzu Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 Kolejny model w panzegrau. Wymieniłem lufę na firmy RB, dodałem kawał szmaty z tyłu i kloce drewna. Trochę poeksperymentowałem ze zdjęciami. Cytuj
grzesioj Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Trochę nie podobają mi się gąsienice. Są jakieś wygryzione z boku. Nie za bardzo podoba mi się ich ułożenie (jakoś tak wiszą pomiędzy kołami napędowym i napinającym a kołami jezdnymi). Nie podoba mi się również łączenie pasków gąsienic. Ale na plus (chyba?) - sam wiem, jakie te gąsienice są, bo model kiedyś zbudowałem. Wiem również, że konstrukcja podwozia skutecznie uniemożliwia ukrycie miejsca łączenia gąsienic gdzieś wewnątrz kół jezdnych bądź napinających. Czyli ogólnie - ja nie zrobiłbym (zrobiłem) tego lepiej. Co do malowania: Trochę poeksperymentowałem ze zdjęciami. Chyba za bardzo... pozdrawiam Grzesiek Cytuj
kamil83 Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Chyba za bardzo poeksperymentowałeś ze zdjęciami. Trudno cokolwiek powiedzieć o modelu, choć na pierwszy rzut oka wygląda całkiem nieźle. Cytuj
Panzer4 Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 No zdjęcia 3,4,6 patrząc od góry niewiele wnoszą do tematu poza konturem pojazdu. Pozostałe też oceny nie ułatwiają. Cytuj
Mierzu Napisano 1 Lutego 2011 Autor Napisano 1 Lutego 2011 Robiłem zdjęcia na czarnym tle. Dzisiaj wrzucę wieczorem, zrobione na jasnym. Cytuj
Mierzu Napisano 1 Lutego 2011 Autor Napisano 1 Lutego 2011 Nowe zdjęcia. Może na nich będzie coś widać. Cytuj
Panzer4 Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Dałeś się nabrać trochę Trumpkowi. Ta nadbudówka z prawej strony została zdemontowana przez załogi i do boju poszły bez nich. Cytuj
Mierzu Napisano 1 Lutego 2011 Autor Napisano 1 Lutego 2011 Mówiąc uczciwie to nie spotkałem się ze zdjęciami bez tej nadbudówki, ale i też ich zbytnio nie szukałem. Masz na myśli wersję "emila" z tymi kwadratowywi światłami? Cytuj
kamil83 Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 No teraz to widać dużo więcej. Model mi się podoba. Cytuj
Panzer4 Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Ta mała nadbudówka z prawej strony była "udawana" - tam nie było żadnego stanowiska. I załogi się jej szybko pozbyły. Pojazd w Twoim malowaniu już jej nie miał. Cytuj
Mierzu Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 Ale Ty na zdjęciach pokazujesz wersję z kwadratowymi ( pudełkowatymi reflektorami). Ja zrobiłem z okrągłymi. Cytuj
Panzer4 Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Czyli tą samą Lampy też zostały wymienione przed wysłaniem na front. Ten typ lamp otrzymały tylko i wyłącznie dwa Emile i Dicker Maxy. Twój model ma już malowanie z PzJgAbt 521 i sądząc po pierścieniach na lufie trochę już się nasłużył Tak więc reasumując zrobiłeś wersję poligonową z Juteborga w malowaniu frontowym, które musi uwzględniać opisane modyfikacje. Cytuj
Mierzu Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 Czyli tą samą Lampy też zostały wymienione przed wysłaniem na front. Ten typ lamp otrzymały tylko i wyłącznie dwa Emile i Dicker Maxy. Twój model ma już malowanie z PzJgAbt 521 i sądząc po pierścieniach na lufie trochę już się nasłużył Tak więc reasumując zrobiłeś wersję poligonową z Juteborga w malowaniu frontowym, które musi uwzględniać opisane modyfikacje. Panzer! Ty chodzącą panzerpedio! Cytuj
Panzer4 Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Ależ skąd. Do jakiejkolwiek -pedii mi daleko Mnie interesują tylko bardzo specyficzne pojazdy. Cytuj
SAMSON Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 Jak dla mnie to tylko te gąski zlamione, reszta w porządku! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi