Jump to content

Sturer Emil 1/72 Trumpeter

Mierzu
 Share

Recommended Posts

Kolejny model w panzegrau. Wymieniłem lufę na firmy RB, dodałem kawał szmaty z tyłu i kloce drewna. Trochę poeksperymentowałem ze zdjęciami.

100_2948A.jpg

100_2947A.jpg

100_2943A.jpg

100_2938A.jpg

100_2931A.jpg

100_2936A.jpg

100_2935A.jpg

100_2930A.jpg

100_2939A.jpg

100_2934A.jpg

Trochę nie podobają mi się gąsienice. Są jakieś wygryzione z boku. Nie za bardzo podoba mi się ich ułożenie (jakoś tak wiszą pomiędzy kołami napędowym i napinającym a kołami jezdnymi). Nie podoba mi się również łączenie pasków gąsienic. Ale na plus (chyba?) - sam wiem, jakie te gąsienice są, bo model kiedyś zbudowałem. Wiem również, że konstrukcja podwozia skutecznie uniemożliwia ukrycie miejsca łączenia gąsienic gdzieś wewnątrz kół jezdnych bądź napinających. Czyli ogólnie - ja nie zrobiłbym (zrobiłem) tego lepiej. Co do malowania:

Trochę poeksperymentowałem ze zdjęciami.

Chyba za bardzo...

pozdrawiam

Grzesiek

Chyba za bardzo poeksperymentowałeś ze zdjęciami. Trudno cokolwiek powiedzieć o modelu, choć na pierwszy rzut oka wygląda całkiem nieźle.

Mówiąc uczciwie to nie spotkałem się ze zdjęciami bez tej nadbudówki, ale i też ich zbytnio nie szukałem. Masz na myśli wersję "emila" z tymi kwadratowywi światłami?

Czyli tą samą Lampy też zostały wymienione przed wysłaniem na front. Ten typ lamp otrzymały tylko i wyłącznie dwa Emile i Dicker Maxy. Twój model ma już malowanie z PzJgAbt 521 i sądząc po pierścieniach na lufie trochę już się nasłużył Tak więc reasumując zrobiłeś wersję poligonową z Juteborga w malowaniu frontowym, które musi uwzględniać opisane modyfikacje.

Czyli tą samą Lampy też zostały wymienione przed wysłaniem na front. Ten typ lamp otrzymały tylko i wyłącznie dwa Emile i Dicker Maxy. Twój model ma już malowanie z PzJgAbt 521 i sądząc po pierścieniach na lufie trochę już się nasłużył Tak więc reasumując zrobiłeś wersję poligonową z Juteborga w malowaniu frontowym, które musi uwzględniać opisane modyfikacje.

Panzer! Ty chodzącą panzerpedio!

Jak dla mnie to tylko te gąski zlamione, reszta w porządku!