Mierzu Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Kolejny model w panzegrau. Wymieniłem lufę na firmy RB, dodałem kawał szmaty z tyłu i kloce drewna. Trochę poeksperymentowałem ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Trochę nie podobają mi się gąsienice. Są jakieś wygryzione z boku. Nie za bardzo podoba mi się ich ułożenie (jakoś tak wiszą pomiędzy kołami napędowym i napinającym a kołami jezdnymi). Nie podoba mi się również łączenie pasków gąsienic. Ale na plus (chyba?) - sam wiem, jakie te gąsienice są, bo model kiedyś zbudowałem. Wiem również, że konstrukcja podwozia skutecznie uniemożliwia ukrycie miejsca łączenia gąsienic gdzieś wewnątrz kół jezdnych bądź napinających. Czyli ogólnie - ja nie zrobiłbym (zrobiłem) tego lepiej. Co do malowania: Trochę poeksperymentowałem ze zdjęciami. Chyba za bardzo... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Chyba za bardzo poeksperymentowałeś ze zdjęciami. Trudno cokolwiek powiedzieć o modelu, choć na pierwszy rzut oka wygląda całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 No zdjęcia 3,4,6 patrząc od góry niewiele wnoszą do tematu poza konturem pojazdu. Pozostałe też oceny nie ułatwiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Robiłem zdjęcia na czarnym tle. Dzisiaj wrzucę wieczorem, zrobione na jasnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Nowe zdjęcia. Może na nich będzie coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Dałeś się nabrać trochę Trumpkowi. Ta nadbudówka z prawej strony została zdemontowana przez załogi i do boju poszły bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Mówiąc uczciwie to nie spotkałem się ze zdjęciami bez tej nadbudówki, ale i też ich zbytnio nie szukałem. Masz na myśli wersję "emila" z tymi kwadratowywi światłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 No teraz to widać dużo więcej. Model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Ta mała nadbudówka z prawej strony była "udawana" - tam nie było żadnego stanowiska. I załogi się jej szybko pozbyły. Pojazd w Twoim malowaniu już jej nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Ale Ty na zdjęciach pokazujesz wersję z kwadratowymi ( pudełkowatymi reflektorami). Ja zrobiłem z okrągłymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Czyli tą samą Lampy też zostały wymienione przed wysłaniem na front. Ten typ lamp otrzymały tylko i wyłącznie dwa Emile i Dicker Maxy. Twój model ma już malowanie z PzJgAbt 521 i sądząc po pierścieniach na lufie trochę już się nasłużył Tak więc reasumując zrobiłeś wersję poligonową z Juteborga w malowaniu frontowym, które musi uwzględniać opisane modyfikacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Kawal dobrej roboty podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Czyli tą samą Lampy też zostały wymienione przed wysłaniem na front. Ten typ lamp otrzymały tylko i wyłącznie dwa Emile i Dicker Maxy. Twój model ma już malowanie z PzJgAbt 521 i sądząc po pierścieniach na lufie trochę już się nasłużył Tak więc reasumując zrobiłeś wersję poligonową z Juteborga w malowaniu frontowym, które musi uwzględniać opisane modyfikacje. Panzer! Ty chodzącą panzerpedio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Ależ skąd. Do jakiejkolwiek -pedii mi daleko Mnie interesują tylko bardzo specyficzne pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Jak dla mnie to tylko te gąski zlamione, reszta w porządku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi