Wymysł Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Cześć! Czy znacie jakieś przypadki samolotów niepolskich przewoźników, które dostały polskie imiona? Ja znam takie: - KLM DC-9 PH-DNV "Warschau/Warszawa", "City of Warsaw" - Pan Am B737 N63AF "Clipper Poland" - Mexicana B757 N762MX "S.S.Juan Pablo II" Były inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Dash BA Łowickie Wycinanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Dash BA Łowickie Wycinanki tych było więcej niż tylko Dash 8 (G-BRYW), na pewno: B747-436 (G-BLNT), B737-436 (G-DCOF), B757-236 (G-BPED) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 DC-10-30 KLM (PH-DTC) Frederic Francois Chopin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 DC-10-30 KLM (PH-DTC) Frederic Francois Chopin Ooo! DRAWDecal ma nawet kalki na niego (m.in.) http://www.drawdecal.com/store/index.php?dispatch=products.view&product_id=30477 tych było więcej niż tylko Dash 8 (G-BRYW), na pewno:B747-436 (G-BLNT), B737-436 (G-DCOF), B757-236 (G-BPED) A także ERJ145 G-EMBC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 F-Decal ma do B737-436 (G-DCOF). Teraz zdaje się są dwie wersje na arkuszu Kogutki Łowickie i Kwiatki Łowickie. Pierwotnie była tylko pierwsza ale jak podesłałem gościowi zdjęcie tej maszyny na którym wyraźnie widać napis Kwiatki Łowickie to zrobił mały update i dostałem kalkomanię z dodatkową nazwą na arkuszu. Myślę, że taką teraz już sprzedaje. KLM DC-9 PH-DNV "Warszawa", "City of Warsaw" również znajdziesz w ofercie F-Decal w zestawie do DC-9 KLM, mam tą kalkomanię i nawet DC-9 na warsztacie pod nią, latał w starym (z pasami na ogonie) i nowym malowaniu, wybrałem tą pierwszą wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 KLM DC-9 PH-DNV "Warszawa", "City of Warsaw" również znajdziesz w ofercie F-Decal w zestawie do DC-9 KLM, mam tą kalkomanię i nawet DC-9 na warsztacie pod nią, latał w starym (z pasami na ogonie) i nowym malowaniu, wybrałem tą pierwszą wersję Też mam ten model w planach na nieokreśloną przyszłość. Zwłaszcza, że na uroczystość nadania imienia w 1969 przyprowadzili go do Warszawy polscy piloci tego przewoźnika - Jan Bartelski i Zdzisław Zajfert. KLM przewodzi stawce MD-11 PH-KCC to Marie Curie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi