jakub1989 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Witam Nie udało mi się malowanie audi r8. Wsadziłem kastę do kreta ale lakier nie odpada ? Najpierw kupiłem jedną zaszewkę model wsadziłem do wiaderka i dałem ok 2 litry wody, nic to nie dało. Teraz kupiłem całe opakowanie wsypałem 1/3 i też nic ile kasta ma w tym siedzieć ? lakier sam ma odpaść czy trzeba mu pomóc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Przejedź paznokciem po kaście i sam zobaczysz . Do tego musisz patrzeć też na temperaturę wody. Najlepsza jest letnia około 40 - 50 stopni. Pozdrawiam Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilex7 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Myślę, że do zmywania farb akrylowych wodorozcieńczalnych najbardziej odpowiedni jest Cleanux. Nie było takiej farby, który by mi nie zeszła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Najlepsza jest letnia około 40 - 50 stopni. To już nie jest letnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub1989 Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Faktycznie wystarczyło go przelecieć szczotką i farba zeszła. Myślałem ,że ma sama odpaść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Witam . A co dzieje się z kalkami po użyciu kreta, bo model jest skończony ale wygląda bardzo żle. Czy kalki nadają się do użytku czy też trzeba dać nowe. Model ma się w moczyć krecie więc malowanie kabiny też zejdzie? I jeszcze jedno jak oszklenie kabiny znosi kreta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts