wojtuch007 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Witam. Ponieważ straciłem chęci do składania corvetty a nie chcę jej kończyć ''na odwal się'', corvetta idzie na półkę i zaczynam remont innego modelu. Jest nim porsche 911 TURBO od TAMIYI. Złożyłem go kiedyś na wakacjach, więc na miejscu kupiłem jedynie kropelkę i podst. narzędzia W planach jest : - czerwona kasta - odnowienie detali kasty - skóra we wnętrzu Póki co to tyle. Fotki : PS. Sory za jakość fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Ponieważ straciłem chęci do składania corvetty a nie chcę jej kończyć ''na odwal się'', corvetta idzie na półkę No i prawidłowo , po jakimś czasie chęci do modelu wracają a męczenie go na siłę nie ma sensu. Model nie wygląda głupio, ale w tej chwili nie można go chyba uznać za pełnoprawny model Ta skóra o której wspominasz to taka prawdziwa naklejana na części, czy będziesz stosował jakąś inną metodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Skórę mam od babci która robi na zamówienie różne naszyjniki itd. i odpaliła mi parę kawałków o gr. 0,5 mm. powinna się ładnie położyć bo jest elastyczna i mięka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Pięknie się ta porszawka prezentuje,ale chyba bieda z detalami typu silnik/ zawieszenie, prawda? W każdym razie kasta i koła wyglądają obłędnie proporcjonalnie. Czekam z niecierpliwością na tą skórkę bo jestem ciekawy efektu końcowego. Powodzenia! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.KOWAL Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Fajna 911, jestem ciekaw jak będzie ta skóra wyglądać. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Wiem, że pewnie wystawiam się na lincz, ale ja bym tego koloru nie zmieniał, bo ta "Turbinka" wygląda w nim rewelacyjnie No ale to już kwestia gustu. Ja w każdym razie życzę powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Sęk w tym, że model chyba nie jest pomalowany W niektórych miejscach są widoczne takie granice mieszania tworzywa (np. na zderzaku z tyłu, czy dokładce z przodu). Jeżeli się mylę, to zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Fajny model życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Pięknie się ta porszawka prezentuje,ale chyba bieda z detalami typu silnik/ zawieszenie, prawda? No niestety masz rację bo mdel jest uproszczony do bólu Silnik to jeden odlew razem z podwoziem plus rury wydechowe i zawieszenie które też pozostawia wiele do życzenia. Sęk w tym, że model chyba nie jest pomalowany W niektórych miejscach są widoczne takie granice mieszania tworzywa (np. na zderzaku z tyłu, czy dokładce z przodu). Jeżeli się mylę, to zwracam honor Dokładnie tak jak mówisz kasta to org. plastik, ale za to teraz nie ma problemu ze zdejmowaniem kalek Zaraz biorę się rozkładanie na części pierwsze i za przymiarki skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Disiaj w modelu rozłożyłem kastę Niestety kropelka nie pozwoliła na brak zniszczeń połamałem m. in. tylne klosze lamp, klamki, wycieraczkę a szyby boczne musiałem wyciąć dremelem Na szczęście po zmontowaniu spowrotem na miejsce nie będzie tego widać . wnętrze wygląda tak podwozie detale silnika zdejmowanie kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Uuu mocno go pokiereszowałeś Mogłeś wrzucić go do kreta, klej powinien ładnie puścić, mogłem wcześniej zwrócić na to uwagę. Będziesz miał jakieś kalki które nakleisz za te? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Swoją drogą wnętrze nawet bez żadnego malowania i oporządzania wygląda względnie fajnie Mi osobiście do szarego lakieru nie pasuje złoty kolor felg. Łeee, ale brzydkie. Ale to tylko moje zdanie krótkowidza Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 przemekgksw3 Bałem się że przeroczyste plastiki zmatowieją od kreta a kalki zdjąłem i nakleiłem na kastę dawcy części. Jak pomaluje to nakleję spowrotem Rabbit666 Na zdjęciach tego nie widać tak bardzo ale całe wnętrze jest chyba pokryte bezbarwnym bo bardzo się błyszczy. Felgi malowane pół roku temu jak miałem zacząć ten projekt ale skończyło się tylko na złotych felgach. Do czerwonej kasty powinien fajnie dawać kontrast PS Po przmiarkach we wnętrzu jednak nie będzie skóry bo jest zbyt gruba by ładnie pokryć fotele. Conajwyżej położe ją na podłodze i tylnej desce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 ...kalki zdjąłem i nakleiłem na kastę dawcy części. Jak pomaluje to nakleję spowrotem Smile O kurde... To tak się da?! Tym to mnie zabiłeś teraz... No nic, życzę powodzenia w odbudowie. Choć jestem fanem Japońskiej motoryzacji w skali to stare, poczciwe Porszaki też mi się podobają. Będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Bałem się że przeroczyste plastiki zmatowieją od kreta Nie ma się co martwić kret nie ma wpływu na przezroczyste elementy. PS Po przmiarkach we wnętrzu jednak nie będzie skóry bo jest zbyt gruba by ładnie pokryć fotele. Conajwyżej położe ją na podłodze i tylnej desce Spróbuj pocienić tą skórę, ostrym nożem odetnij sobie ta górną część, myślę coś takiego powinno być już dobre No i nie dawaj skóry na podłogę, pomyśl jak by się to brudziło Jak już to boczki i fotele. Działaj dalej i czekamy na efekty ps. mnie też interesuje jak przykleisz te kalki z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Wczoraj doszła paczka z róznymi pierdołami do modelu więc znów trochę dłubałem. Ponieważ klamki i tak się zniszczyły to zaszpachlowałem wnęki ab yuzyskać czystą linie nadwozia. Oprócz tego pogłębiłem linie podzału i przeszlifowałem całą kaste poprawiłem lampy i lekko przerobiłem ramkę rejestracji Kolorystyka we wnętrzu to prawdopodobnie czarny + jasny beż pzdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 A czym pogłębiłeś linie podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Jako wielbiciel 911-tki muszę doczepić się do tylnych lamp. Dla przykładu: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/94/Porsche_911_Carrera_RS_rear.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Tylne lampy niestety takie już były a poniważ mi się podobają to je zostwie. Linie pogłębiałem tępą częścią skalpela. Kasta już po pierwszej warstwie podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Odważnie pojechałeś z tymi klamkami, powiedzmy że to taki tuning Zalałeś to szpachlowanie CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 A trzeba zalewać ? Szpachla to mr. white putty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Aby szpachla ci się za jakiś czas nie zapadła to lepiej jest zalewać lub tez dodawać do szpachli trochę CA - masz wtedy gwarancję, że nic się nie zapadnie. Ciekawie się zapowiada Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Ok dzięki będę wiedział na przyszłość bo do tej pory jeszcze nie słyszałem o tym Jednak niepowinna się zapaść bo jest jej dość mało z czego do pierwszej warstwy dałem dość dużo utwardzacza. No ale zobaczymy. Jutro pewnie wezmę się za wnętrze lub podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 11 Marca 2011 Autor Share Napisano 11 Marca 2011 Żeby nie było że nic nie robie to pomalowałem wnętrze i podwozie. Kasta jak narazie jest przed bezbarwnym i pomalowałem ramkę przedniej szyby na srebrno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Mogłeś jeszcze usunąc te miejsca po wypychaczach na fotelach z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi