Gość Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Chcę zrobić podstawkę po mój model, jakim jest zaczęty już UH-1 HUEY, dajcie mi jakieś pomysły. Podstawka ma być nie duża a model wykonany w 1/72, od firmy ITALERI,model bez figurek pilotów. I czy to będzie pasować?: http://www.martola.com.pl/pl142/produkty30298/uh_1b_s_a_ do tego modelu?: http://www.mojehobby.pl/italeri-0040-uh-1b-huey-p-1-113557.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Będę bezczelny i chamski, ale chłopaku do jasnej cholery, ogarnij się i wykaż trochę inwencji, a nie zawracasz o wszystko dupę. Najpierw jakie farbki, jaki model chciałbyś skleić i jaką podstawkę. Myślisz że my jesteśmy chodzące encyklopedie? Może jeszcze mamy Cie poprowadzić za rączkę jak zrobić, albo wogóle samemu zrobić? Trochę zaradności i samodzielności, bo takie jest modelarstwo. My możemy co najwyżej zasugerować, podpowiedzieć. I najwyższy czas abyś to załapał i nie zawalał forum głupimi pytaniami bo już zaczyna nas to nudzić i denerwować. Co do blaszek: do modeli:Hobby Boss Zastanów się i odpowiedz sobie sam na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 14. temat tego trolla w dziale "Jak to zrobić i jak pokazać"... Porażka... Ja wiem, że każdy na początku ma wiele pytań i wątpliwości, ale to co ten gość wyprawia, to się w pale nie mieści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Przejrzałem założone przez Niego tematy... iii... o mamusi! Koleś idzie na rekord także w głupocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Mistrzu seba1295 - Koledzy z tym trolowaniem mają sporo racji ... Do modelarstwa niezbędne jest logiczne myślenie, pomysłowość i samodzielność. Mam dzisiaj dobry humor więc dam Ci kilka wskazówek - stronka www.eduard.cz - wpisz sobie tam w wyszukiwarce numer katalogowy i zobaczysz do jakiego modelu jest dedykowany. Jeśli nie do tego który posiadasz to jeszcze nic straconego bo przy odrobinie inwencji dopasujesz elementy tylko uprzednio zobacz sobie instrukcję w pdf'ie i co te blachy zawierają (dostępne po kliknięciu na produkt). Tutaj już chyba wiesz więc piszę na przyszłość. Co do dioramy (podstawki) to www.google.com -> grafika -> wpisz "UH-1 Wietnam". Będziesz miał tyle pomysłów, że głowa boli. Ja wiem jak to jest bo każdy z nas był początkującym modelarzem (ja to pewnie dalej bo jak widzę niektóre dzieła to zniżam się do parteru) - jedni mieli więcej szczęścia, jedni mniej by mieć kogo się zapytać o coś ale zawsze pamiętaj by najpierw ruszyć głową, a dopiero potem pytać. Twoje tematy zakrawają nie o naukę modelarstwa tylko o naukę myślenia. Ja mam kilku podopiecznych początkujących i powiem Ci, że żaden z nich nie robił by takiego bajzlu na forum bo pytają tylko wtedy kiedy sami szukali i niczego nie znaleźli. Chłopie lepiej pokaż ten model jak go zrobiłeś i zobaczysz, że wtedy pytanie "macie jakieś propozycje na podstawkę" zupełnie inaczej będzie traktowane. Modelarstwo to nie tylko klejenie do kupy tylko to ma być pasja - Czasem trzeba spędzić tyle samo czasu na klejenie co na szukanie dokumentacji do modelu. Pozdrawiam i mam nadzieję, że weźmiesz sobie te rady do serca. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Piter, Ty to często gęsto takie przyjemne dla oka monologi, jak wspierasz na duchu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Wiem - ciągle mi to mówią i piszą, że za dużo gadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Bo to taki test na cierpliwosc jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi