Skocz do zawartości

Podstawka pod HUEY'a + blaszki

Gość seba1295

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zrobić podstawkę po mój model, jakim jest zaczęty już UH-1 HUEY, dajcie mi jakieś pomysły. Podstawka ma być nie duża a model wykonany w 1/72, od firmy ITALERI,model bez figurek pilotów.

I czy to będzie pasować?:

http://www.martola.com.pl/pl142/produkty30298/uh_1b_s_a_

do tego modelu?:

http://www.mojehobby.pl/italeri-0040-uh-1b-huey-p-1-113557.html

Będę bezczelny i chamski, ale chłopaku do jasnej cholery, ogarnij się i wykaż trochę inwencji, a nie zawracasz o wszystko dupę. Najpierw jakie farbki, jaki model chciałbyś skleić i jaką podstawkę. Myślisz że my jesteśmy chodzące encyklopedie? Może jeszcze mamy Cie poprowadzić za rączkę jak zrobić, albo wogóle samemu zrobić? Trochę zaradności i samodzielności, bo takie jest modelarstwo. My możemy co najwyżej zasugerować, podpowiedzieć. I najwyższy czas abyś to załapał i nie zawalał forum głupimi pytaniami bo już zaczyna nas to nudzić i denerwować. Co do blaszek:

do modeli:

Hobby Boss

Zastanów się i odpowiedz sobie sam na to pytanie.

Mistrzu seba1295 - Koledzy z tym trolowaniem mają sporo racji ... Do modelarstwa niezbędne jest logiczne myślenie, pomysłowość i samodzielność. Mam dzisiaj dobry humor więc dam Ci kilka wskazówek - stronka www.eduard.cz - wpisz sobie tam w wyszukiwarce numer katalogowy i zobaczysz do jakiego modelu jest dedykowany. Jeśli nie do tego który posiadasz to jeszcze nic straconego bo przy odrobinie inwencji dopasujesz elementy tylko uprzednio zobacz sobie instrukcję w pdf'ie i co te blachy zawierają (dostępne po kliknięciu na produkt). Tutaj już chyba wiesz więc piszę na przyszłość. Co do dioramy (podstawki) to www.google.com -> grafika -> wpisz "UH-1 Wietnam". Będziesz miał tyle pomysłów, że głowa boli. Ja wiem jak to jest bo każdy z nas był początkującym modelarzem (ja to pewnie dalej bo jak widzę niektóre dzieła to zniżam się do parteru) - jedni mieli więcej szczęścia, jedni mniej by mieć kogo się zapytać o coś ale zawsze pamiętaj by najpierw ruszyć głową, a dopiero potem pytać. Twoje tematy zakrawają nie o naukę modelarstwa tylko o naukę myślenia. Ja mam kilku podopiecznych początkujących i powiem Ci, że żaden z nich nie robił by takiego bajzlu na forum bo pytają tylko wtedy kiedy sami szukali i niczego nie znaleźli. Chłopie lepiej pokaż ten model jak go zrobiłeś i zobaczysz, że wtedy pytanie "macie jakieś propozycje na podstawkę" zupełnie inaczej będzie traktowane. Modelarstwo to nie tylko klejenie do kupy tylko to ma być pasja - Czasem trzeba spędzić tyle samo czasu na klejenie co na szukanie dokumentacji do modelu.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że weźmiesz sobie te rady do serca.

Piotrek