Kuba9575 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Zrobiłem kolejny model. Miałem fabrycznie pękniętą i porysowaną owiewkę kabiny. Nie uniknąłem błędów (1 szachownica krzywo), ale ogólnie jestem zadowolony. Proszę o krytykę, komentarze i porady. link albumu: https://picasaweb.google.com/110704210316804448250/Iskra?feat=directlink Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Daj zdjęcia na jednolitym tle, jest taki melanż, że nie chce się ich oglądać. Z chęcią bym spojrzał, bo zestaw nie należy do łatwych. Zmień też format fotek, trochę małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Będzie krytycznie Gruba warstwa farby, oraz widoczne smugi, nie wszędzie zaszpachlowane dziury, oraz nie wszędzie wyszlifowana. Nierówne i poszarpane krawędzie łat. Ogólnie musisz popracować nad warsztatem, więcej cierpliwości, zainwestuj w taśmę maskującą i powinno być git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Lepsze fotki, to raz, ale z tych co patrzyłem w albumie to przede wszystkim za dużo farby!!! Nie zaszpachlowałeś dokładnie lini łączących połówki kadłuba, i nie pracujesz z taśmą do maskowania (podobnie jak ja, i nie wychodzi mi to na dobre). I jeszcze jedno, na prawej burcie kadłuba nakleiłeś szachownice inaczej niż na lewej, tzn. na prawej przykleiłeś poprawnie jeśli chodzi o to malowanie, ale w 1994 roku szachownice obrócili o 90 stopni, czyli tak jak na lewej burcie. Ale ja bym lepszego modelu nie zrobił, więc dla mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Jutro przy świetle dziennym może strzelę lepsze fotki, a z farbą powoli się uczę. Mam nadzieję że iskierka wyszła lepiej niż ił-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 To jest Iskierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Iskierka która już niestety nie lata Leży rozwalona w hangarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 nowe zdjęcia Pozdrawiam Kuba [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Jeszcze jedno wyłapałem? Pilniki ma? Jak ma to używa jak nie ma to niech zakupi bo widać łączenia form Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Model byłby o wiele lepszy gdybyś włożył w niego więcej pracy. Używaj więcej szpachli i pilnika lub papieru ściernego, żeby nie było widać linii łączenia elementów. Co do farby, spróbuj nakładać więcej cieniutkich warstw zamiast jednej grubej, efekt będzie o wiele lepszy, no i oczywiście używaj taśmy maskującej. Ogólnie jednak nie jest źle, myślę, że kolejne modele będą coraz lepsze. Zapowiada się nieźle. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 ...no i pamiętaj o odważeniu dziobu, żeby Iskra nie siadała na tyłek, ale ogólnie nie jest najgorzej, dużo lepiej prezentuje sie na tych nowszych zdjęciach, ale na następny raz wrzuć większe zdjęcia Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 w 1994 roku szachownice obrócili o 90 stopni w 1993. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi