Komor Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 W tym temacie prezentuję kolejny model znajdujący się w moim warsztacie. Jest to Ferrari F50 Revell. Model postanowiłem pomalowac na kolor żółty, ponieważ czerwonych Ferrari jest dużo . Co jakiś czas będę wstawiał kolejne zdjęcia z montażu. A tu fotki: http://img715.imageshack.us/i/picture004kd.jpg/ http://img141.imageshack.us/i/picture005ub.jpg/ http://img402.imageshack.us/i/picture006zdz.jpg/ http://img524.imageshack.us/i/picture007ms.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Jakby co to jest to dopiero pierwsza warstwa żółtego więc trochę jeszcze prześwituje czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Nie użyłeś podkładu więc po kolejnych nadal będzie prześwitywał. Zmyj to odrazy w np. DOT 3 i maluj najpierw podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Aha rozumiem. A jaki podkład najlepiej zastosowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Witam, ja pod kolor żółty i czerwony używam koniecznie białego MRBase White, ale jakikolwiek inny biały podkład da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 A szary nie może byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Może być, tylko że kolor żółty i czerwony jest niełatwy w użyciu i potrzeba mniej warstw koloru na białym podkładzie niż na szarym poza tym biały podkład uwydatnia kolor żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Szary, czyli mieszanina czarnego z białym. Chyba bardziej uniwersalnie być nie może Może być i szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Aha dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Ja kompletnie nie ta tematyka ale uwielbiam ten samochód więc będę się przyglądał - kupiłem sobie jakiś czas temu ten model . Pozdrawiam i powodzenia Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Szary, czyli mieszanina czarnego z białym. Chyba bardziej uniwersalnie być nie może Może być i szary. Jeśli już coś doradzać - to dobrze... Skoro czerwony prześwituje spod żółtego to tak samo będzie z szarym - będzie go przyciemniał - chyba, że świadomie chce się osiągnąć taki efekt. Radzę całość pomalować szarym podkładem - mam na myśli obie strony kasty czyli wnętrze także - i po usunięciu "baboli" - a szary świetnie je uwypukla - psiknąć białym podkładem a na to żółtym bazowy - 2-3 warstwy powinny wystarczyć. Tak malowałem swoją Corvettę i efekt jest chyba poprawny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Możesz dać podkład szary, albo biały. Różnica jest taka, że na białym kolor będzie bardziej soczysty. Jak robiłem Puga 206 wrc to kaste miałem czerwoną z białym podkładem, a kilka dni przed Festiwalem w Krk skończył mi się biały podkład, a nie miałem jeszcze pomalowanego do końca spoilera i musiałem dać szary. Różnica w kolorze jest. U mnie to akurat mało widoczne, bo jest to dolna część Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 No to pomaluję białym podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi