zdzichmig Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 zrobiłem go całkowicie z pudełka jest to model italeri, zrobiłem go w malowaniu z powstania warszawskiego z powstańczymi znakowaniami.Całość w skali 1/72 created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Fajnie pomalowany, sam mam taki model, tylko ja wybrałem kamo z francji typu "zasadzka". Mógł byś poprawić ten KM i przybrudzić wydech. Ale tak to jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 pomalowałem go tak bo troche się znam na powstaniu warszawskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Mógł byś poprawić ten KM i A on miał KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Mógł byś poprawić ten KM i A on miał KM? Nie miał, ani MG, ani osłony, zostały zniszczone jak się zawaliła ściana no i oczywiście były pęknięcia na pancerzu, a górna płyta była lekko uniesiona, starano się ją naprawić w warsztacie. Ogólnie "Chwata" biorą pod uwagę, był złomem jeżeli chodzi o walkę w mieście, miał również popękane koła, co podczas ataku mogło się źle skończyć, no i ciągle gasnący silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Widzę niedomalowane elementy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 A to mój jagdpanzer z italeri; pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 super jagdpanz... no i niezłe wash wygląda jak po ekspluatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Fajny. A tak ogólnie, to niefajnie zrobiłeś chwaląc się modelem w ten sposób. Co do "Hetzera" ,dziwi mnie to że wiesz dużo na ten temat, a jednak zrobiłeś dokładnie z instrukcji. Ps. Niech ktoś napisze o tym "chwacie", bo ciekaw jestem, a na ten temat nic nie wiem i chciałbym się coś niecoś dowiedzieć. Co to dokładnie było? Jeden pojazd? Czy oddział taki? Przybliżcie mi temat. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 bardziej mi sie podoba z instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Mi bardziej podoba się Hetzer a ten mój to tylko przy okazji bo z tej samej firmy tylko inny front. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam! Odnośnie wykonania modelu: -Za grubo położona moim zdaniem farba, -nie sądzę aby jakakolwiek armia na świecie stosowała kamuflaż i to jeszcze trójbarwny na spodzie pojazdu, -nie pocieniowane boczne ekrany, -rozwalająca się gąsienica z lewej strony pojazdu, z przodu, -świecące się kalkomanie, Mi wykonanie modelu w przeciwieństwie do kolegów się nie podoba. Odnoszę wrażenie, że robiony był za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Nie robiłem go szybko, a w ogóle kolega chyba trochę przesadza, może pokaże swoje modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Nie robiłem go szybko, a w ogóle kolega chyba trochę przesadza, może pokaże swoje modele Przesadzam to nie ja tylko Ty z... farbą. Jezeli boli Ciebie konstruktywna krytyka, to jak inaczej pisać? może pokaże swoje modele A niech pokaże, tylko następnym razem niech słucha porad a nie tylko ochów i achów. Co do jeszcze innych rzeczy to radziłbym zakupić metalizer i malować metalowe elementy metalizerem, bo np. km-y nie były srebne, a na prezentowanym na Twoim modelu ma takie plamki srebne i nie wygląda to zbyt ciekawie, -zęby koła napinającego powinny być wytarte do gołego metalu ( również dotyczy się to krawędzi koła napędowego), bo tarły o gąski a na Twoim modelu jest tam farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Mierzu jest troche bardziej dokładniejszym modelarzem a jak chcesz zobaczyć to kliknij se na jego posty . A co do farby to popieram mierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Wiem wiem ale mam teraz trochę obcięte budżety, ale dzięki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 jeżeli chodzi o budżet to wiadomo ,że nigdy nic niewiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 No niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Dzięki wielkie za komentarze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Ps.Niech ktoś napisze o tym "chwacie", bo ciekaw jestem, a na ten temat nic nie wiem i chciałbym się coś niecoś dowiedzieć. Co to dokładnie było? Jeden pojazd? Czy oddział taki? Przybliżcie mi temat. POZDRAWIAM Proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Wystarczyło w gugla wpisać "Hetzer Chwat".... http://pl.wikipedia.org/wiki/Działo_pancerne_%22Chwat%22 Cały stos linków, ale to chyba dasz radę samemu już znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Tak dam rade,tylko chodziło o to by info wstawić tu do tematu by innym życie ułatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi