DarkWing Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam Tym razem obiecana galeria mojego pierwszego modelu od "wielkiego" powrotu do modelarstwa Model zrobiony bez żadnych upiększeń - prosto z pudła. Całość malowana sprayami Tamiya. Zdecydowałem się na małą zmianę ubarwienia... zamiast oryginalnego czarnego połysku dałem czarny metalik. Ponieważ to pierwszy model nie obyło się bez błędów, a szkoda bo skala duża ale trudno... Dalsze galerie w czasie późniejszym bo modele się robią ... (kilka naraz). Obecnie na warsztacie : - Corvette '85 - Monogram 1:8 - Ferrari Testarossa - Revell 1:12 - T-34 - Trumpeter 1:16 - soviet officer - Trumpeter 1:16 (jeszcze brak skończonej pepeszy) a w poczekalni dużo więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 No proszę wystarczy wjechać na ambicję i od razu jest efekt Te złote dodatki ba zbiorniku i innych blachach w jaki sposób wykonane? Malowanie, kalki, folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 "uchwyt" za siodłem oraz obudowa lampy malowane natomiast to co na baku to folia. Pasek który idzie na górze baku jest tylko po to, żeby zamaskować łaczenie połówek baku. Bak pomalowałem przed sklejeniem i po sklejeniu kapnąłem się że zrobiłem babola.... trudno... ale i ciekawie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 No podoba mi się, zwłaszcza to złote malowanie czy co to tam jest no i cieszy, że motorków przybywa. A w tej skali to jak duże to jest w cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Główne cechy modelu: - skala: 1:6 - długość: 386 mm - szerokość: 156 mm - wysokość: 222 mm - metalowe, pomalowane sprężyny amortyzatorów - przedni widelec na sprężynach - ruchome siodło i koła - gumowe opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Jeżeli nawet błędy są, to nie dają specjalnie po oczach. Twoja Yamaha wygląda schludnie i jest ciekawa. Mało tego typu motocykli pojawia się na forum. Twój jest doskonałym dowodem na to, że to atrakcyjny materiał na projekt. Bardzo podoba mi się siedzenie Oby tak dalej! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi