Rhayader Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Nabiera wyglądu Podoba mi się zestaw kolorów. Moim zdaniem, tenty w kolorze płótna sporo wniosłyby do ożywienia modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 Dzięki Panowie! Tentów wprawdzie nie będzie - za dużo by zasłoniły - ale jeszcze jeden barwno/ażurowy akcent pojawi się na samym końcu. A tymczasem Elstera się usmarowała. Trochę olejów oraz Tensochromów. Zielony w części dennej zzieleniał po pomalowaniu bezbarwnym półmatem GS. Pomogłem mu jeszcze olejnym żółtym filtrem ale (za-?)delikatnie. Zastanawiam się czy nie wzmocnić tego zużycia ale waham się mocno - po prostu nie chcę przedobrzyć na tak małym modelu. Na pokładzie pojawiły się chodniki. Początkowo myślałem, że było to linoleum, ale na forum modelwarships.com poprawiono mnie - były to przestawialne chodniki zrobione z mat kokosowych. W modelu odtworzyłem je przy pomocy bezbarwnej kalki Techmodu pomalowanej Base White GS i jakimś kolorkiem drewnopodobnym. Następnie, już po nałożeniu na pokład, poużywałem sobie na nich przy pomocy Tensochromów oraz zestawu "drewnianego" Lifecolora. Srebrna obręcz dookoła podstawy rufowej wyrzutni torpedowej idzie do przyciemnienia. Generalnie fotki na tym etapie potrzebne mi są do dokładniejszego obejrzenia modelu. Pokazują one trochę więcej niż oko nieuzbrojone. Ranty dookoła bulajów to zeszlifowana farba i surfacer aż do mosiężnych rurek/blaszek, z/w których zrobiłem bulaje. Szyby powstaną na samym końcu z kropel Krystal Clear. Z dalszych ciekawostek zamontowałem szalupę oraz z kawałka oszlifowanego drutu mosiężnego zrobiłem syrenę z lewej strony komina. Część podwodną kadłuba, gretingi oraz chodniki na pokładzie potraktuję jeszcze matem. CDN. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Właśnie wróciłem z roboty i proszę, jakie ładne zakończenie dnia - czy właściwie początek nowego Standardowo - cała masa "achów" i "ochów" , a jak popatrzę na ten spinacz, to jeszcze większy szacun bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 Dzięki Wielkamucho za miłe słowa. Dobrze jest zrobić sobie chwilową przerwę od modelu w takiej fazie. Spojrzałem dziś na niego świeżym okiem i... dodałem trochę życia. Najpierw część denna dostała mgiełkę GS C318 Radome Tan. Grubsza warstwa przy linii wodnej, schodząca do zera przy kilu. Następnie potraktowałem całą część denną bezbarwnym matem GS. Zrobiło się jakby lepiej. Następnie przy pomocy kredek ołówkowych zrobiłem scum-line i delikatnie podmęczyłem część podwodną. Ostatnim etapem były zacieki przy pomocy własnoręcznie "zrobionego" jasno-szarego Tensocroma czyli bazy Tensochrome zabarwionej kroplą jakiejś szarości LC. Oprócz malowania Elster otrzymała również stery, śrubę, trochę wyposażenia oraz oszklenie (krople Kristal Clear wpuszczone w bulaje). Wyszło tak: Pokładom się również dostało - kombinacja Tensochromów: "własnego" - jasnoszarego, Oil i Smoke. Na deser rodzinne zdjęcie z kredkami: Coś mi się wydaje, że to ostatnie fotki na klamerce... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Września 2012 Super Moderator Share Napisano 29 Września 2012 Ale drobinka Jak zwykle, Marku, modeli spod twoich rąk wygląda przednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Świetnie się prezentuje. Prosimy o większe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 4 Października 2012 Autor Share Napisano 4 Października 2012 Dzięki Panowie! To już chyba ostatnie fotki przed galerią (hurra!). W galerii postaram się pokazać model nieco dokładniej. Ostatnie elementy Elstery: imitacje drewnianych listew przytrzymujących tenty oraz bandera (malowana bezbarwna kalka Techmodu). Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 To się nazywa modelarstwo!!!! Rzemiosło klasa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 A ja sie zastanawiam jak przy takim gościu być normalnym Model jest przecudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Ja nie oglądam i zachowuję normalność... P.S.: ...he, he..., żartowałem - oglądam, aż mi gały wyłażą z orbitów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Dziękuję za miłe słowa. Kolejny odcinek serialu już w dziale galeria. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Lutego 2013 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2013 Widziałem oglądałem, czytałem Twój artykuł w MO - gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi