Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nareszcie po ponad 3 miesiącach prac skończyłem Model ma naprawde REVELacyjne części składa się go bez większych problemów. Sam świadomie przekłamałem malowanie silników, króte powinny być z białą obwódką na samym początku no i te duże krzyże na skrzydłach. Nie wiem ile jescze błędów w wersji popełniłem ale mam nadzieje, że mi tutaj to napiszecie "brudzing"jeden z moich pierwszych od niedawna używam washa więc z tym proszę łagodnie zapraszam do oglądania i oceniania

DSC02103.jpg

DSC02104.jpg

DSC02105.jpg

DSC02109.jpg

DSC02117.jpg

DSC02115.jpg

DSC02112.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Wash rzeczywiście trochę mocny, zwłaszcza na gondolach silnika, ale wiadomo, wszystko to kwestia wprawy. Staraj się stopniować zabrudzenia - wiecej za silnikami, mniej w miejscach, gdzie przepływu spalin nie było, powinno wyjść lepiej.

Wielki plus za malowanie - te wężyki na kadłubie zajęły pewnie sporo czasu, tym bardziej że wyglądają na malowane pędzlem.

Napisano

Wielki plus za malowanie - te wężyki na kadłubie zajęły pewnie sporo czasu, tym bardziej że wyglądają na malowane pędzlem.

Prawda zrobiłem to pędzlem, a początku była pastela ale źle zrobiłem i ją starłem ale nawet fajnie się to robiło

Napisano

No no fajny Kondorek. W tej chwili robię identycznego. Brawo za podjęcie się wężyków za to dziwne wydają mi się odcienie koloru zielonego oraz nie jestem pewien czy spód też malowany jest odpowiednim kolorem. Działko w dolnej gondoli z przodu nie jest czasem ułamane? Linie na krawędziach natarcia skrzydeł strasznie poszarpane. Całość mimo wszystko fajnie się prezentuje. Jak na takiego kolosa to sobie poradziłeś:)

Napisano

Brawa za ogonki

Mam wrażenie, że model został pomalowany kolorami RLM82, RLM83, a powinien być 72/73. Jakimi farbkami malowałeś?

Napisano

Pactrą malowałem ale nie jestem w stanie podać numerów bo ich nie pamiętam a na pojemniczkach robi mi się takie coś:

DSC02147.jpg

nie wiem czemu ale numerki zacierają się:/ wiem tylko że przelicznika użyłem ale nawet z nim nie zawsze kolor kolorowi równy...

Działko jest ułamane niestety na początku budowy już musi się tam znaleść i tylko kwestia czasu żeby się ułamało:/

Napisano

Na podstawie zdjęcia ciężko jest stwierdzić jakie to farbki

Na przyszłość możesz sobie na wieczkach pisakiem "pernament" zapisywać numery farbek, pomaga to w szybkim znalezieniu farbki i zapobiega ścieraniu.