Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, F16.

Pierwsze warsztatowe fotki:

Moje dziwne kombinacje z fotelem :D

f161.jpg

f162.jpg

I kadłub po pierwszym szlifowaniu szpachli:

f163.jpg

W końcu zaopatrzyłem się w matowy lakier także ten model nie będzie już z serii świecących się jak psu jajca ;)

Napisano

Strasznie gruba rękojeść dźwigni katapulty - trochę za bardzo odstaje proporcjami od reszty. Spróbuj na cienki drut nawinąć czarną i żółtą nić klejąc to na kropelkę. Gotowy czarno-żółty pręt dognij i dotnij na odpowiedni wymiar i wklej w miejsce obecnego, na pewno będzie ładniej, a pracy będzie niewiele.

Zestaw wybrałeś sobie ciężki, ale ja lubię relacje z takich modeli, bo zawsze można podejrzeć ciekawe patenty przy przeróbkach ;) Będę zaglądał.

Napisano

No to trochę szpachli pójdzie na ten model skrzydła lekko cofnięte nie wiem czy nie za mało czasem, stateczniki także lekko cofnięte do tyłu i pochylone.

Jutro dalszy ciąg szlifowania

normal_20110315_008.jpg

normal_20110315_009.jpg

normal_20110315_010.jpg

Duże fotki:

http://mefi.nazwa.pl/diablo/albums/userpics/10001/20110315_008.jpg

http://mefi.nazwa.pl/diablo/albums/userpics/10001/20110315_009.jpg

http://mefi.nazwa.pl/diablo/albums/userpics/10001/20110315_010.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Ciężki temat do budowy, ale ma swoje zalety - na niczym innym tak nie poćwiczysz samoróbek, jak na mastercrafcie ;)

Zaszpachluj jeszcze jamy skurczowe na górnych powierzchniach hamulców aerodynamicznych.

Napisano

Właśnie, wracając do wypowiedzi o wzniosie ujemnym stateczników - wynikło kilka nieścisłości, myslę, że to zdjęcie F-4 rozwieje wszystkie ewentualne wątpliwości, którym kątem w geometrii płatowca jest wznios usterzenia poziomego i jak wygląda, gdy jest ujemny ;)

Napisano

Kolego. To zdjęcie, które pokazałeś nie świadczy o niczym. Każdy może znaleźć inne zdjęcie, na którym F-16 ma stateczniki wychylone o dowolny kąt. Nam natomiast chodzi o to (rzut od przodu):

f_16_fighting_falcon-02175.jpg

Jest to niezmienna cecha konstrukcji samolotu, a to co Ty pokazałeś zależy tylko od "wychylenia" drążka.

Napisano

AAA już kumam dzisiaj poprawię, dzięki.

edit:

Chyba coś w ten deseń tak? Zdjęcia mizerne bo komórką robione ;)

20110320002.th.jpg 20110320.th.jpg

Napisano

Ło matko w zestawie mastercrafta jest to czysty gładki "walec" Ponacinałem rowki ale widać to za mało, jutro odrywam i biorę się za rzeźbę ewentualnie jakieś pomysły, podpowiedzi jak to zrobić ?

Napisano

Możesz wziąć puszkę po np.Pepsi i powycinać te zewnętrzne elementy dyszy, a potem poprzyklejać jakimś superglutem na zakładkę, jak na zdjęciu.

Ale pewnie ktoś zna jakiś lepszy sposób

• 1 month later...
Napisano

Po długiej nieobecności, próba zrobienia dyszy. Jutro jeszcze podłubie przy niej bo na razie to trochę jak wieża szachowa wygląda

dysza.th.jpg

[/img]