koralgol4 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Witam na forum i przedstawiam moją pierwszą w życiu diorame. Figurki i armaty z zestawu Italieri, malowanie Vallejo i Pactra, reszta inwencja własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Jak dla mnie fajnie tylko ta trawka na kołach jakby nie z tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Super!! Bardzo ładnie skomponowana diorama. A eksperyment z watą choć kontrowersyjny to a swój urok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Dzieki za komentarze Jedyny mankament to woda zrobiona z produktu z allegro pod nazwą "sztuczna woda", która po czasie zaczęła wytrącać jakiś biały nalot. Nie polecam tego produktu nikomu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Przyciemnij, a może raczej okopć trochę ten "dym " po wystrzale i będzie git. Takie scenki batalistyczne mają swój urok. Spróbuj tą " wodę " prysnąc lakierem bezbarwnym , może nie będzie się już wytrącać .Gdzieś ktoś pisał o takich próbach .Ładna dioramka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Super. Bardzo klimatyczna scenka. bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Obawiam się, że produkt do wody to tzw. szkło wodne sodowe znane z przemysłu budowlanego. Jakiś czas temu kwestia była poruszana na forum. Niestety, ale będzie się wytracać, aż się zrobi białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 Spróbuj tą " wodę " prysnąc lakierem bezbarwnym , może nie będzie się już wytrącać .Gdzieś ktoś pisał o takich próbach Obawiam się, że produkt do wody to tzw. szkło wodne sodowe znane z przemysłu budowlanego. Jakiś czas temu kwestia była poruszana na forum. Niestety, ale będzie się wytracać, aż się zrobi białe. Tak, lakier stosowałem ale po kilku dniach znów robi się białe dokładnie jak napisal kolega Tukidyndas. Trudno, ostatnio eksperymentuje z silikonem bezbarwnym i całkiem fajnie to wychodzi także następnym razem szkła nie użyje. Dzieki za komentarze i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi