Piter Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Witam! Robiąc dzisiaj porządki w kartonach ze złomem przypadkiem odgrzebałem 2 modele które popełniłem jak miałem 7 albo 8 lat czyli jakieś 20 lat temu . Myślałem, że zaginęły podczas przeprowadzki, a tu taka niespodzianka. O dziwo zachowały się w całkiem niezłym stanie. Bidoczyny leżały przygniecione w kartonie z Tesco chyba 20-toma innymi postrzałkami, a mimo to mają golenie podwozia (klapy niestety gdzieś zaginęły) i sporo innych delikatnych elementów. O ile pamiętam to malowane Humbrolami (ojciec raczej tylko tym malował a sprytny piter kradł farbki jak tata był w pracy - chociaż wiecznie powiadał, iż wystarczyło się zapytać ) przy pomocy pędzla. Oczywiście bez żadnych technik typu preshading, wash etc . Niestety nie pamiętam z jakich zestawów powstały te samolociki. Jedno jest pewne - skala to 1/72 No nic fotki : Teraz modeliki po wyczyszczeniu będą zdobić modelarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Kalki się świecą F-117 to wygląda mi na zestaw Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 Kalki się świecą bo to takie badziewne zestawy były i tego się skleić nie dało i te kalki też badziewne i dlatego się świecą A tak poważnie - też właśnie mi coś świta, że to Academy bo żadnej innej 117 nie sklejałem, a przez mgłę pamiętam pudełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Całkiem fajony zestawik, Też go sklejałem lat naście temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 A tak poważnie - też właśnie mi coś świta, że to Academy bo żadnej innej 117 nie sklejałem, a przez mgłę pamiętam pudełko. Musiałeś to napisać? Ja chciałem zgadnąć i bym trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 Moses - dokładnie ten piwo: - Co prawda nie pamiętam jak się go sklejało ale po braku szpar w które można wsadzić palec to pewnie całkiem fajnie Giulio Niewiadomski - ale ja tam tylko napisałem że mi tylko coś świta a nie na pewno - dopiero Moses mnie upewnił Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Co prawda nie pamiętam jak się go sklejało ale po braku szpar w które można wsadzić palec to pewnie całkiem fajnie Ech, to były czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Miguś to nie Italka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Jakby Italka chociaż czy ten model miałby aż tyle lat? Mam takiego, mój ostatni model malowany pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Italka z tego co mi się we łbie kołacze była pierwszym zestawem Mig'a-29. Premiera zestawu była w okolicach 1990/91 i miała troszkę błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi